Kerja On Call

Semalam punye penangan puasa ganti, perghhhhhh wa cakap lu. Flat habis masa otw balik ke rumah. Serba tak kena masa dlm kereta mengalahkan monyet kena belacan. Ehh...monyet kalau kena belacan dia jadi cenggane sebenarnya eyh? Monyet ke beruk? Hilang ingatan kejap hehe...

Whatever it is, aku memang flat habis weyh. Habi pon pelik kenapa aku lemah mcm tu sekali. Masa puasa sebulan ritu takde pon peel gitu. Sbb dh tak larat sangat, so cancel pergi beli lauk pauk kt Zemart. Kami pergi ke pasar malam kat Tmn Seroja tu aje. Sadly tak banyak gerai yg dah bukak. Maybe ramai peniaga yg masih dlm mood beraya. Semua makanan yg dijual pon sold out & kami kembali ke kereta dgn perasaan yg hampa. Terutama sekali aku +__+ So habi pon drive cari kedai makan yg available & kami makan dekat area Kosmopleks Sepang tuh.

Aku order nasi goreng usa & yg datang nasi goreng merah bersama kepak ayam goreng yg dicurah sos atasnya berlapikkan daun salad. Pastu sosej seketul. Ni ape jenis nasi goreng usa pulak nie? Tp sbb perot dh lapo, aku belasah ajelah makan. Itu pon nasi dpt habiskan separuh aje. Masin! Ratah ayam pastu sosej bg ke Naurah. Rasa nak termuntah balik pon ada masa makan tu. Tp tahankan ajelah. Reject kedai makan tue lepas nie. Harga pon mahal boleh tahan. Huh!

Sebab makan tak habis, so dlm pkl 9.30pm gitu dh lapo balik. Sudahnya aku masak megi perisa ayam. Hiris bawang besar & letak ikan bilis. 5 minit je licin. Hahaha. Habi pulak kena pergi keje mlm td. Kesian dia sbb terkejar-kejar. Janji jumpe dgn client 8.30pm pulak. Manalah tak terkocoh-kocoh dia. Mandi, solat terus gerak Cyber balik. Dia sampai rumah dlm 11.00pm. Letih sgt katanya. Memang susah kalau kerja jenis on call mcm nie. Since rumah habi yg paling dekat dgn opis berbanding opismate yg lain, usually mmg dia aje yg kena pergi klu ada problem dgn server ke hape. Pulak kadang kerja tu cam dia aje yg terer buat & opismate lain tak reti. So kena berkorban jugak. Memang kesian.

Habi pulak bkn jenis yg berkira dgn kawan-kawan. Tp biasalah kan. Kita buat baik dgn orang, tak semestinya orang pon akan buat baik semula pd kita. Ramai aje manusia yg jenis hati kering kat dunia neh. Tp aku & habi saling berpesan-pesan pd diri masing-masing supaya jgn mengharapkan balasan baik drp orang. Kita harap balasan baik dr Allah aje kat akhirat sok. InsyaAllah.





Popular Posts