Perasaan Hari Ini

Jalan raya is much more lengang for today. Sadly I saw an accident which I don't know how did it happen. Sangat pelik kereta proton saga lama yang penuh dengan ayam yg dah siap dipotong remuk teruk begitu. And the car is all alone. No other cars & it didn't rammed into anything like the divider or anything else. Kereta polis sudah ada 2-3 biji & I saw some policeman are sweeping the chickens yang bergelimpangan atas jalan raya untuk melancarkan trafik. Thank god the accident didn't happen on our side of the road. Ianya berlaku menghala ke KLIA from Dengkil/Bangi/Cyberjaya.

I hope the driver did survived the accident & aku rasa mesti dia seorang peniaga. Di bazar Ramadhan maybe? Hurm...nak dekat-dekat menjelang Syawal nie kalau dengar or baca news ttg accident memang rasa sayu sikit. Begitu jugak kalau dgr news budak-budak putus jari, hancur jari & sebagainya bahana main mercun. Time raya kita nie kalau boleh nak happy-happy sebab berjaya melalui bulan Ramadhan dgn jayanya. Meraikan kemenangan melawan hawa nafsu selama sebulan. Tp kalau dh jadi kes-kes sedih tu, apa lagi yg nak diraikan ye dop?

I just called my Mak to ask did Abg Eddy, Kak Ya & Anje did arrived at kampung safely. I heard they're departed from Kak Ya's house at 3.00am & supposedly has arrived. Alhamdulillah Mak said they've already arrived safely & Kak Ya's sedang menganyam ketupat. Alahaiii....seronoknya membayangkan suasana sibuk-sibuk masa dekat nak raya kat sana. Kat rumah in law memang tak merasa lah nak menganyam ketupat since makcik habi usually akn hantar some of ketupats for us. Buat lebih & bagi pd kami. 

Every year is the same. Lemang pon beli aje. So suasana tu memang kureng sikitlah berbanding kat Johor yg meriah dgn lauk-pauk yg pelbagai & masak mcm nak buat kenduri doa selamat. Haha. Thats the best thing having 7 siblings OK! Dengan ramai yg dah berkahwin & ada anak-anak. Siryes sangat meriah. At my in laws, Naurah is the only cucu yang ada. Kesian sikit la pasal dia takde kawan nak main. Kalau balik Johor, jumpa dgn her cousins, memang tak pedulik dh ke ibu & ayah. Bagus jugak. Senang kita nak buat hal kite kan? Cuma kena tengok-tengok la sekali sekala takot bergaduh ke ape. Normal la tuw =)

OK. I really missed my hometown right now. I hope Tuesday will be coming in a blink of my eyes (yeah rite) because its time for us to balik kampung on my side pulak. I hope Mak will cook a special hari raya dish for us like I requested to her just now. I know she will cook the dish. I have no doubt at all ^___^

Looks like its going to be a very longggggggg day for me here at the office. Just like yesterday. Doing nothing except sitting in front of this PC. Waiting for the clock to tick faster until its time to get back home. At home, its time for us to hang our new curtains specially made for this hari raya. It makes me feel so excited OK! 

Till then, have a great holiday everybody! And drive safely okay. InsyaAllah kita jumpa lagi di minggu kedua hari raya on 27th nanti. Tak pasti akan ada lagi atau tak entry after this. We'll see....





Popular Posts