Anak Perempuan

Hari nie company buat makan-makan sempena Syawal yg lepas. Jangan la gelakkan pulak yer. Ate dah orang yg bertanggung jawab busy benor sampai terpaksa postpone majlis setahun sekali neh. Kita pon kenalah memahami jugak kan? Pada aku tak kisahlah. Asalkan ada buat itu pun dah cukup baik. So lunch nanti adalah makan free di hotel sebelah opis nie yerk. Mak pon berbaju kurung merah hari ni you olls. Curlasssss gitu...(orang lain tak cakap pon aku tetap nak tulis kat sini ekekeke)

Si Naurah pulak bila nampak aku berbaju kurung merah nie, terus dia request nak pakai baju dia yg sama sejibik dgn aku neh. Dengan tak mandinya, habi pon sarungkan ajelah. Gasak! Asal dia tak bad mood pagi-pagi nak hantor taska neh. Kang dia buat nyanyian nyaring dipagi hari, mak pon naik menyinga pulak di hari yang berbahagia neh -.-"

Habi pulak buat onar dgn aku. Aku busy melipat kain dalam bilik, dia busy iron baju kerja kami. Tetibe aku keluar nampak dia iron uniform opis utk aku -.-" Aku pon apalagass..menjerit la kat habi " abanggggggg!!! " sebab masa tu habi dah ada kat bawah sapu rumah. Habi pon jerit " kenapaaaaaa??? ". Aku pon jawab " nape abang iron baju nieeeee??????? ". Habi pon " alahhhhh..abang terlupa lahhhhhhh!!! ". Huuuuuuu T__T Terus aku pon terpaksa la iron sendiri baju kurung merah. Sempat lagi ngadu kat Naurah cakap ayah tak gosokkan baju ibu lah kakak....

Naurah kan anak ibu. Dia pon jerit ke ayah " ayahhhhhh...nape tak gosokkan baju ibu??? ". Hehehe. So comel kan anak aku? ^___^ Sebenarnya aku memang suka mengadu dengan Naurah kalau habi sakat aku. Usually Naurah memang akan bebelkan ayahnya lah. Kadang siap kena pok sedepek dgn  budak tu. Haaa...beranilah sakat aku lagi. Aku sekarang dah ada pelindung. Hahaha. Kalau aku yg pok, nnti aku kena balik. Tapi kalau Naurah yg pok ayah, memang takde apa-apa habi boleh buat. Best kan? Ngehngehhhh...

Kadang aku saje la ckp dgn Naurah. 

" Kakak, ayah tu takmo kawan-kawan dgn ibu pon...huuuuuu (kena buat2 mcm menangis hihi)"

Then Naurah pon cakap dengan habi.

" Ayah, nape taknak kawan-kawan dgn ibu? Ayah kawan-kawan lahhhhh....."

Hehehehe. So sweeeeeeeet. Nie yg aku suka sangat dgn anak perempuan. Sangat prihatin dengan ibunya & selalu jugak back up ibu. One more thing anak perempuan nie lemah lembut sket. Lasak tu ada juga tapi utk Naurah memang jarang sangat dia melasak. Senang kata lady like jugaklah. Sampai baju pun skrg sokmo nak yg dress aje yer. Nak jadi macam Princess katanya hewheww =P

Ehh...sebenarnya aku nak cerita pasal ape dlm entry nie? Hahahahah..tetibe nampak dah panjang je menaip. Stop sini ajelah yerp ^____^

Dah macam iklan susu kotak ekekeke.....





Popular Posts