Drama Melayu: Waris


Ini dia satu drama melayu yang aku suka sangat tengok sebab dia misteri sket & ada hantu yg seram hehehe. Naurah drp takut everytime drama nie start, sekarang dah sama berani dgn aku tengok sama-sama. Cumanya dia kena baring tengah-tengah diantara ibu & ayah. Peel lebih kurang sama dgn aku sbb aku mesti paksa habi sama-sama tengok drama ni eventho dia tido aje sbb tak bape nak minat hahaha.

Habi tu kata sepanjang hidup dia tak pernah lagi tengok filem or drama hantu yg menyeramkan bagi diri dia. Aku macam tak percaya tp terpaksa percaya jugak sbb dia tengok citer hantu tak pernah ada reaksi apa-apa pun. Sama je mcm kita tengok citer yg tak seram. Sabokan ajelah -.- Tapi bagus la jugak kan sebab kalau dua-dua penakut, jawabnya tutup tv naik bilik tido.

Masa raya hari tu 2 minggu drama Waris ni takde. Geram betul aku dibuatnya. By the way for those yg tak tawu, drama Waris nie kesinambungan drp drama Kekasihku Seru. Watak utama semuanya ada & hantu dia masih lagi berjaya menyeramkan aku. Suka cerita nie sbb dia banyak twist & kita tak dapat nak predict how it will be end. Bukan macam cerita hantu murahan yg buat kita sakit hati aje nengok. Hantu pon tak stereotype asyik mengesot rambut panjang macam buat rebonding. Hantu dalam drama ni pelbagai sungguh ada yg rambut menggerbang kerinting & ada yg kusut masai hehehe.

Tak sabar nak tengok ending cerita nie macam mana. Khabir Bhatia & isterinya Mira Mustafa sama-sama menerajui drama ni kalau tak silap aku. Betul kan diorang tu suami isteri? Kurang pasti sket bab ni. Ermm..pelakon kanak-kanak dlm cerita nie pon terbaek terutamanya yg si Sarah tu.

Eyh...sblm drama Waris ni ada drama tajuk Saiful & Nita. Hero tak kenal, heroin dia anak Rohana Jalil sape nama dia tu Kila Fairy? Yg bibir dia tu semacam aje nengoknye ekekeke. Kata orang mcm Angelina Jolie pnya bibir? Mlm td aku tertengok la kejap drama ni...aihhh tak best betul minah tu berlakon hahaha. Kayu! Terus tak tengok & tgk citer orang tangkap buaya kat DC lagi best ngeh ngehh....




Popular Posts