Special Dinner @ Bumbu Bali, Puchong




Hoyeahhh..akhirnya dah boleh update tentang special dinner birthday girl semalam ^___^

Lepas selesai urusan kat spital, terus gerak ke Bandar Puteri, Puchong utk ke Bumbu Bali. Dulu pernah pergi sekali last 2 years kalau tak silapnya. Itu pon dengan office mates rasanya meraikan birthday aku jugak =) Deme berbaik hati belanja makan kat sini. Best kan? Nape ntah birthday aku je yg mcm special sket utk ramai meraikan. 3 years before deme belanja kat Kenny Rogers, Alamanda. Tapi utk birthday yang lelain takde pulak nak celebrate makan kat luar mcm time aku. Maybe sebab aku best tak? Ha ha ha. Perasan.

Tapi taon ni jgn harap lar pasal 'kepala' dah resigned. Tapiiiii...tetibe ade kepala lain offer nk belanja makan kt Kenny Rogers, Shaftsbury. Nampak sangat aku mmg best kan? Hewheww =P

Habi takde masalah nak kesini since dia pon pernah makan reramai dgn staf opis dia. Boss belanja katanya. So dia masih ingat jalan cuma tak pasti the exact location. Senang je nak jumpa sebab Bumbu Bali nie kat corner. Jalan sikit terus aje nampak. Bandar Puteri nie kalau korang biasa dgn hospital Columbia Asia Puchong, sebelum sampai hospital tu buat U turn & masuk kiri ke deretan kedai. Then jumpalah Bumbu Bali neh. Gugel map pon OK. GPS pon boleh. Senang aje skrg nak cari direction tempat.

Kami sampai sini around 7pm & terus ajelah makan. Memang special sebab environment dia agak romantik dgn lilin tuh. Lampu pun suam-suam oren aje. Pulak petang semalam angin bukan main kuat mcm nak hujan tapi tak hujan-hujan. Feeling habis birthday girl oke. Hahaha. Cuma kesian sket kt Naurah sbb dia cuma nak makan sotong goreng tepung yg superb. Nasi dia takmo pulak. Seb baek sblm tu dia dh byk makan nasi ayam. Sokay la gaknye tak lapo sgt.

Portion makanan memang large. Aku pon mengah nak habiskan. Siryes sampai rasa nak termuntah makan sate lilit kat serai tuh. Sedap tp kalau dah kenyang apepontakbley. Overall tak banyak membazir la. Puas hati sebab rasa makanan masih standard yg sama 2 years ago. For those yg ada Aeon Card klu by cash boleh dapat 10% ok! Kesian sbb kami takde. Cisss.....nak apply malas btl sbb sokmo ramai org ke kat kaunter customer service Aeon tuh -.-"

Ada 1 yg kureng iaitu the waiter & waitress sokmo berdiri tepi-tepi macam tengok kita makan. Ohhh ingatkan aku je yg rasa tak selesa...tp habi dh balik pon cerita dia segan jugak. Maklom la kami makan macam orang kampong. Tak sah tak guna tangan klu nak makan chicken wing kan? Tak kuase kot nak pakai sudu garfu huhuhu. Jgn riso sebab tempat basuh tangan best ada disediakan kt tepi tu =)

Thank you so much habi sebab belanja bini comel nie makan special. Makan kat sini around RM20 expensive than TGI Fridays. Currrlasss kau Ena! Ha ha ha. Ok lah. Enjoice the pics pulak. Daaa...

Memang ada candle light pon ^__^


Habi's

Mine

The painting

Cute

Habi's - RM35

Mine - RM45

Most of the waiter/waitress are from Medan/Indonesian..they speak in English =)







Popular Posts