Kdrama : Faith Finale




Akhirnya.....wuwuwuwuw +___+

Its a bitter sweet ending for this kdrama for me. Sedih sebab takde lagi dah menunggu saban minggu nak tengok Minho & Heesun. Walaupun jarak umur diorang 10 tahun dalam cerita ni, tapi tak berapa nampak sgt sbb Heesun tu sangat la tak dimamah usia. Pastu Minho pulak nampak macho & tak kebudakkan sangat mukanya. Memang couple yang sangat perfect bagi aku dalam drama ni. Diorang punya keserasian berlakon tu memang terbaek.

Kalau tengok the making of each episodes memang seronok gila. Diorang ni berlakon dalam suasana yang mesra & friendly. They're working but they still having fun on the set. Pada aku inilah kdrama terhebat pada tahun 2012 ni. Saranghae Lee Minho & Kim Heesun ^____^ 

Faith a.k.a The Great Doctor is the best drama ever!!!

Aku susah hati sebenarnya takot ending dia hampeh. Tapi ending cerita nie memang memuaskan hati. It just that last scene tu sepatutnya diorang hugs each other supaya nampak lagi kebabom. Of kos akan lebih menggumbirakan hati semua fans drama ni. But the fact that they are staring at each other with tears in their eyes plus the smiling pun dah okay. Puas hati la jugak.

Tapi kenapa Choi Young macam tak terkejut bila jumpa balik dgn Eun Soo masa kat pokok tu yer? Macam dia dah tahu la pulak dia akan jumpe Eun Soo. Hurm...O_O

Kalaulah ada special episode after deme berjumpa balik ni, perghhhh memang meletop la. Tunjuk la sikit how they live after that kan. How happy they were. Kot kot dah ada anak sepasang ker. Hehehehe. Mesti ramai yang nak tengok kan? ^___^

Kiranya cinta diorang nie memang akan bersatu jugaklah. They are meant for each other. Eventho bila Choi Young kena tikam & Eun Soo balik dunia masa kini ambil peralatan dia & then datang balik dunia lalu but its the world of 100 years before they met, akhirnya the future & past gate open again just for the sake of her to meet Choi Young back 5 years after the new emperor has been throne.  

Gila tak sedih bila hidup sensorang zaman dulu takde Choi Young? Perghh..mmg sakit dada aku masa tu weyh. Pedih membayangkan Eun Soo hidup sorang diri cuma dapat mengingati kenangan dengan Choi Young. Memang tak expect the gate open again & Eun Soo masuk zaman kini & masuk balik the gate dgn harapan akan jumpa Choi Young lagi. 

Ahhh..at last the gate open at the perfect time for them to be together again. Choi Young pon dah jadi Commander General. Goryeo dah bebas drp negara Yuan. Dah takde halangan lansung utk diorang bersama hingga ke akhir hayat. 

Owhh..what a happy ending. Terima kasih penulis skrip krn menghasilkan drama dgn plot yang menarik. Ianya tidak dapat diteka like the usual storyline. Semua fans menantikan ending yang menarik & we got it. What a relief.

Now aku menunggu projek drama seterusnya Lee Minho. Mamat nie memang pandai pilih drama yang bagus. City Hunter, Personal Taste & Faith memang memberikan dia kepelbagaian watak. Memang layak dia jadi aktor terbaik Korea masa kini. Dah la hemsem hehehehe.

Skrg follow ajelah Faith kat OneHD. Masih akan bermakna hari Isnin & Selasa aku. Tak muak tengok cerita ni berulang kali. Habi pon dah terjebak sama. Guane? Hahaha



Harap sangat pengarah drama tak gandingkan Minho dengan heroin yang tak berkenan dimata aku. Wakakaka..ape punya harapan la macam nie? =P








Popular Posts