#ProjekMengecat2012 - Part II

Bajet projek nie dapat settle last weekend. Malangnya tak dapek la sebab kena cat 2 kali baru nampak lawo. So habi pon pancit & aku pulak tak kuase nak sambung sebab nk kena panjat tangga. Tak senonoh kot panjat tangga pakai jubah & tudung. Wakakaka. I cannot imagine myself in that kind of situation so matikan ajelah niat suci murni tu. Hasilnya rumah tu separuh aje bercatnya. Mesti orang tengok ingatkan cat tak cukup ekekeke. Gasak ler kan. Nak buat guane. Masa tak mencukupi & habi pon penat sokmo.

By right Ahad tu free aje & boleh sambung cat. Tapi habi taknak buat so aku pon ajak dia jenjalan kat Alamanda do some shopping for Naurah. Baju baru nak bawak pegi jenjalan kat Medan nanti. Dah lama tak beli baju budak tu. Bila dah umur 2-3 tahun nie mcm susah pulak nak cari baju yg lawa, berkualiti & murah. Geram tgk baju baby byk yg murah & cantik. Seb baek brand Pigeon kat Alamanda dah top up dress lawa-lawa & affordable for us. Memang selalunya brand itulah yg aku beli utk Naurah since the material is good & the price quite reasonable. So smlm memborong la 5 dress utk Naurah. It cost us around RM110. Then beli kemeja kerja habi sehelai.

Aku? Takde beli apa pon sebab smlmnya dah memborong skirts 2 helai kat Thai Bazaar, Nilai. Hehehehe =P Ok dah byk melalut. See the result for our new paint at the car porch. Looks like there's gonna be 1 more entry projek mengecat neh. Weekend after Raya Haji punya citer pulak. Till then....

Hasil setelah 2 layer mengecat. Baru nampak rata

Ni pon dah 2 kali layer
Nie cat selapis. Tak rata kan?
Haa..kat situ ajelah cat kami skrg. Hahampehhh






Popular Posts