Kimchi Kobis Cina

Tak sabar nak tunggu esok. Sebab? Nak g groceries shop & carik bahan-bahan nak buat kimchi ^^ Asyik teringat kesedapan kimchi kobis kat Seoul Garden hari tu. Rasa macam senang aje buatnya. So gugel la resipi & jumpe yg macam senang je bahan-bahan dia. So nak try la buat dengan sepenuh hati & harapnya hasil dia kena la dengan tekak. Bile makan mesti feeling kat Korea kan? Hahaha

Kalau jadi & sedap aku tempek la sini resipi. Siryes sblm nie aku nampak adik ipar makan kat rumah macam euwww. Apelah rasanya kobis yang di jerukkan & pedas tuw? Adik ipar makan dengan penuh selera okay beli kimchi dalam bekas jual kat Kafu. Aku tengok dengan pandangan sinis sungguh kohfss =P Nak try pon tak kuase masa tuh. I dont know y.....hurm....

Sekali dah rasa kimchi sedap, macam wowww! o  O Sungguh tak sangka rasanya begitu fresh sekali. Makan dengan nasi camtu je pon sedap. Sangat tak tersangka dibuatnya ^^ Tadi berbalas emel dengan Kak Ya. Sekali dia kata macam nk makan lagi kat Seoul Garden @ KL Festival City tuh. Owh..rupanya bukan aku sorang aje yg dah tertawan. Kalau lepak rumah Kak Ya lagi, aku ikot aje klu diajak kesana. Klu g dengan Kak Ya of kos dia belanja semua orang hewheww. Cheapskate punye adik kahkahhh

Instinct aku kata kimchi kat SG sudah di Malaysia kan. I don't know. Rasa macam tak percaya pulak kimchi kat Korea pon memang sedap macam tu. Ataukah lebih sedap sbnrnya? Jap interkom habi tanya masa dia makan kt sana sedap gtu jugak ker? Jap eyhhh.....

Tak pick up pulak. Mesti keluar neh. OK try his handphone pulak.

Ciss...dia kata tak try pon masa kat sana. Sebabnya kawan dia sorang tu asek la cakap was-was nak makan. So katanya sokmo makan Dunkin Donat aje. Bwahahaha. Kesian -,-

Camni kenalah pegi Korea sendiri nak tawu sama ke tak kimchi dgn kat sini? Hewhewww ^^

Kimchi kobis. Sedap rupanya rasa dia kohkofff ^^ kredit here





Popular Posts