Movie Review : The Twilight Saga - Breaking Dawn Pt II

Tak sangka dapat pulak tengok awal movie Twilight Breaking Down Pt II kat cinema. By right takdelah excited sangat pon menghitung tarikh dia nak tayang kat cinema sini. Tp bila teringat aje kebetulan baru hari kedua ditayangkan kat cinema. Tetibe mcm peminat setia movie ni pulak. Haha. Sejujurnya inilah movie Twilight Saga yang pertama aku tengok kat cinema. Itu pon sebab fikir dah last punya saga. Seb baek takdelah rasa menyesal membelanjakan RM33 for couple seats kt TGV Cheras Selatan. It was OK and of kos happy ending ^^

Kalau tak hepi mau mengamok semua peminat setia kot. Haha.

Sebenarnya simple aje citer yg last ni. Semua orang pon dah tau misi cerita yg last ni cuma ttg Bella yg dah jadi vampire. Pastu anak dia dgn Edward si Renesmee yang membesar dengan sangat pantas. Si Aro ketua pertubuhan vampire bajet anak tu anak yg takkan mati n kekal abadi yg akan memusnahkan dunia manusia. Then dia pon bermisi nk bunuh Renesmee and keluarga Cullen pon nak pertahankan Renesmee. Simple aje kan?

Yang paling tak syok bab baby Renesme yg nampak sangat computer generated. Dah besar tu baru la mmg manusia betol yg lakonkan watak Renesmee tu. Budak yg lakonkan watak Renesme tu comel gila sampai nampak mcm computer generated jugak. Apekah? Tp budak tu mmg manusia sbnrnya ye. Dia mmg wujud kat dunia haha.

Scene paling best cuma bab pertempuran. Tu je yg paling aku suka sekali. Lain-lain tu biasa ajelah. Part romantic tu semua dah biasa kot. Haha.

Overall OK la ending movie nie. First time tgk movie romantic berdua dgn habi kt cinema. Kehkehh. Lagi suka tengok citer action atau hantu ^^





Popular Posts