She Loves Home Made Lasagna




Inilah antara aksi Naurah ketika makan lasagna home made kali kedua buat kat rumah Kak Ya last 2 weeks. Lasagna sepinggan tu sebenarnya aku cedok utk habi. Tetibe Naurah mintak kat habi pastu buat macam dia punya. Habis ko dia makan sepinggan tu. Terkojot mak tengok o  O. Sejak bila pulak dia suka sangat dgn lasagna neh?

Aku pulak kalau lasagna ni panas-panas masa dia baru masak tu suka lah makan. Pastu sekali tu jer tak minat dah nak ngulang. Muak ah makan banyak-banyak pasal tepung lapisan & cheese tu kan? Habi pon makan banyak gila lasagna ni. By right aku pon boleh buat kt rumah pasal dah ada oven. Tapi malas ah sebab sure tak habis punya nanti. 

Kalau buat home made, lasagna ni memang banyak okay. Ritu kami buat 1 bekas pon tak habis padahal ada 6 orang dewasa. Sokay je kalau nk simpan fridge pastu nk makan je masok microwave. Tp kite ni kalau makanan dah 2-3 hari usianya macam turn off kot nak makan lagi ^^

Resipi lasagna ni korang gugel jelah. Aku malas nk tulis sbb bkn aku buat sensorang benda ni. Buat ramai-ramai so mcm x aci kot nk letak. Tugas aku cuma buat kuah spagethi nya aje. Sonang bangat haha. Kak Ya buat kuah cheese pastu dah boleh lapiskan dgn instant tepung keras tuh. Bakor & siap!

Maybe kalau buat gathering blogger mommy boleh la aku buat sebab muai. Ramai orang boleh makan. So, kalau nk merasa lasagna aku, sila la arrange blogger gathering yerp ^^

Kat sini ada step by step cara nak buat. So easy peasy huhu










Popular Posts