Yesterday

Semalam agak lambat berbuka puasa. Sampai kedai makan je azan dah pun berkumandang. 5 minutes later baru air tembikai gelas besar sampai & 10-15 minutes after that barulah semuanya terhidang. Setakat ni makan kat Ai-Yunie Seafood at Salak Tinggi (Pekan Salak Lama) tidak pernah lagi mengecewakan. Even though the price are not the cheapest, tapi kalau makan sedap memang sokay aje nak pergi lagi.

So semalam kami order 3 nasi putih, siakap masak pedas, telur dadar, kerabu mangga & sup ayam. Total RM49. Standard price kalau makan kat sana. Lepas makan singgah solat kat Mydin Kota Seriemas. Dah on the way ke Zemart baru perasan lupa nak tengok ada tak jual BBQ & Grill set jenama Stylux macam yg aku dpt info from googling hari tu. Melepas. So masih tak dapat lagi ler nak buat party korean food style kat rumah Kak Ya T T At the mean time adakah perlu selalu berkunjung ke Seoul Garden? Kehkehhh

So kat Zemart macam biasalah beli barang dapur yg dah kehabisan. Lupa pulak bawak salinan resipi kimchi kobis cina yg aku salin ritu. So aku beli ajelah berdasarkan ingatan kat otak. Cencalok, serbuk cili & air 7up. Itu je yg aku ingat. Bila balik rumah check kt resipi, cuma daun bawang je yg aku lupa beli. Never mind lah. Takde pon takpe sbb makan kt SG ritu takde pon letak daun tu ^^ I'm looking forward for tonight. Nak rendam kobis dalam air garam for 8 hours dulu. Basuh & barulah kisar bahan-bahan yg diperlukan. Then gaulkan semuanya, tambahkan perasa ikot kesedapan tekak & tara...dah boleh dimakan dgn nasi. Harap sangat sedap. Kalau tak sedap takde sape nak makan. Kompem masok tong sampah + +

Owh...utk lauk berbuka hari ni, nak try 1 lagi resipi dari buku Resipi Warisan Chef Hanieliza. This time kite try masakan berkuah utk ikan pulak. Cannot wait.....







Popular Posts