Cerita Biasa

Rasa macam sangap lagi jer aku hari ni kat opis -.-"

Penangan hampir 3 tahun tak berurut badan, semua urat pon dah keras kematu. Rasakan lah akibatnya sampai harini masih lagi rasa sore kat urat yg dipicit. Malam tadi macam nak demam pon ada. Teros telan 2 panadol sblm tido. Syukur bangun pagi tak demam. Tapi badan masih sakitlah kat sana & sini. Habi tak habis-habis menggelak ke bininya neh. Siap perli cakap ' eyhh...ritu pas berurut ckp rasa bertenaga. mana tenaganya neh? ' grrrrr

Today I feel slightly better la than yesterday. Hopefully by tomorrow dah fully recover lah. Weekend nie dah lah banyak misi menghabiskan duit dengan Kak Ya. Tak sabar hewheww. Shopping kan terapi yang paling bagus utk menghilangkan rasa stress. Eyh stress ke aku? Hurm O__o Aku aim nak shopping barang deco utk rumah. Dah lama kot tak shopping barang yg macam tu. Nak kasi suasana baru lah kt rumah tu.

Kak Ya kata dia dah dapat kunci rumah kt Setiawangsa. Dia ajak tengok the rumah if I want to. Dah panggil kontraktor utk tgk the house for some renovation. So masih blm boleh pindah la sampai the rumah siap renovate. Orang banyak duit senang aje ork nk renovate sana sini. Aku nie plan nk tukar tiles kat car porch pon tak terbuat-buat lagi. Aku ni jenis mudah hilang fokus. Duit ada tapi tak pandai nak manage sgt. End up habis mcm tu aje buat belanja sana sini.

Bulan ni lari bajet sket pasal beli almari buat simpan curtains, towels & bedsheets semua. Beli almari biasa aje tak fancy pon sebab utk simpan fabric biasa. RM400 aje rege dia. Habi tak top up so all in aku yg tanggung. Takpelah...bukan selalu pun beli barang besar macam tu. Now stor atas tu dah proper la sket nengoknya. Dah sort baju-baju lama yg nak dibuang & dah buang. Yg elok-elok masuk kotak utk derma kt rumah anak yatim. Opismate nak tolong dermakan =) Thanks Kak Ina.

Bila jumpa barang-barang lama zaman bujang dulu rasa sayangnya nak buang. Tp kadang benda tu buat nyemak aje sbnrnya. Dah takde gunanya pun. Just utk kenangan. Susah jugak nak buang barang yang menjadi kenangan utk kita kan?




 


Popular Posts