Modern Rice Dispenser

Guys, I have this rice dispenser at home. I bought it at Milk A Deal website at RM79 all in. Nak beli brand Tupperware tak mampu khen, so mak beli ajelah yang mampu milik. Honestly aku rasa happy dengan adanya benda ni. Lebih memudahkan walaupun Naurah selok nak main turun & naik penyukat beras tuh T T

Sekali beras jatuh ke bawah tempat yg macam laci tu, ianya adalah bersamaan dengan 1 pot. Aku dah sukat dgn pot beras putih tu & memang ngam-ngam 1 pot. Letak benda alah ni atas kabinet dapur nampak cam kemas aje. Pastu sentiasa nampak beras dah parat mana. Takdelah terlepas pandang lagi beras dah habis baru terkocoh nak pergi membeli kat kedai ^^

Ada orang kata dengan menggunakan bekas ni boleh mengelakkan kehadiran bubuk. Tp bila tanya pd orang yg lebih berpengalaman, katanya bubuk tu datang  drp beras tu sendiri. Terutamanya beras yg dah lama. Bila beli beras, kalau nampak byk cam habuk-habuk putih dlm beras, jangan beli sbb tu beras lama. Pastikan beras yg sebutir-sebutir tu lebih byk drp yg hancur yer. Beras murah terutamanya mmg banyak yg hancur. So bubuk pon senang la menyerang.

Walau apapun, adanya RD ni menjadikan dapur aku lebih menarik dengan benda-benda baru. Tidaklah style lama lagi dgn tong beras merah letak kat bawah tu. Bila letak beras kat atas, rasa macam kite lebih menghormati beras ye tak? Ecehhhhh =P 

Ini adalah promosi tak berbayar yer. Patut mintak diskaun lebih ni =P


# ritu Kak Ya ajak beli benda alah ni, aku declined. matik la klu dia tawu aku beli tak ajak dia kikikiki ^^ shttttt..diam-diam sudah....






Popular Posts