Dugaan Pertama

Ujian Allah nak bagi. Kite terima ajelah dengan redha. Maybe sikap suka sambil lewa dengan kesihatan diri memakan diri akhirnya. Jenuh dah tadi kena tazkirah dgn habi kihkihhh...

Start pagi tadi lah menghampiri ke lunch hour aku asyik rasa nak terkench tp bile ke toilet kench sikit aje. Perit. Ahh...bajet kench tak lawas sudah. Diakui sgt kurang minum air masak sbb tak lalu. Hasilnya jadi la mcm ni agaknye. Kurang minum air, pastu asyik kes terkech sbb batuk kokol. Pakai pad lama-lama jadi infection agaknya.

Lps lunch hour dah tak tahan sangat ajak habi ke klinik panel. Doc soh kench nk tgk urine. Skali yg keluarnya bercampur darah teros T__T Siap budak klinik tanya aku period ke time tu? Period hapenyer tgh membuyong ni hehehe...

Tapi cuak weyh bab darah2 ni kann + +

Masuk balik bilik doc terus kena leter. Dia kata Jumaat ni sila dtg lagi. Kalau tak okay dia nak soh admit kat sepital. Dengar spital terus pucat kot muke aku. Termenung kejap pandang muka laki bini. Paling nak dielakkan kot bab warded ni semua. Haywire nanti sana sini. Poneng kepalo di buatnya.

So now I;m taking an antibiotic & ape ntah tu mcm rasa eno airnya. Nak bg kench OK balik. Pastu doc suggest minum air kelapa muda & air barli. Awal preggy mcm takot nak minum air kelapa. So kite try dgn barli la dulu. See how it goes. Hopefully by the time datang balik klinik infection dah baik. Amin.


# fobia nak kench pulak skrg. takot nampak kaler merah lagi T__T




Popular Posts