Kecelaruan Minda

Keluarga Pingu
My little girl
Auw chak!

Busan tgk entry saban hari takde gambar. As usual bila preggy ni segala minat kita yg menggila suatu ketika dahulu dah kelaot semuanya. Mode pergi holiday dah yillek. Mode bergambar dah hilang. Mode deco rumah dah musnah. Mode tukar kereta baru pon dah tak excited. 

All I care is about the little dot in my tummy. And my health. Nasib baik masih ambil berat ttg habi & Naurah. Kalau tak nak jadi ape pun tak tawulah.

Sejujurnya menghampiri bulan ke-2 conceived, aku rasa mabuk kali ni agak better than the previous one. Kepeningan tu masih ada. Muntah kuning pun masih ada. Tapi ianya tak seteruk dulu. Tak tawulah samada belum nak teruk ke guane. Tp syukur jugalah pd Allah setakat ni. Kuat lagi nak masak, basuh pinggan & lipat baju. Masa Naurah dulu tunggang langgang rumah dibuatnya. Asyik terbaring tak bermaya.

Yang kurang best pulak aku ni jenis psiko. Bila aku rasa sihat, aku mula risau keadaan baby. Membesar ke dia? Jangan pulak ada apa-apa yg tak kena tak? Dah lah risau sbb tak nampak heartbeat lagi. Haihh..macam-macam hal lah aku ni. Fed up & stress kadang tu dgn diri sendiri. Huhuhu.

It just that benda ni kadang kita tak boleh nak control. It happen naturally. Maybe ada kaitan dgn kecelaruan hormon. Agaknya lah.



Popular Posts