Bak Isi Dengan Kuku

Owhhh...I'm experiencing a mild headache when I type this. May Allah have mercy on me. Amin.

Ahh..penulisan di blog ni masih lagi sama seperti dulu. Tiada yg berubahnya. Maybe cuma makin kurang tepek gambar sbb takde mood nak snap gambar & tepek kat sini. Masih hibernate ttg itu. Cuma kali ni fokus utk cerita tentang life diri sendiri, habi & anak. Kalau boleh taknak lansung dah cerita pasal hal orang lain. Nak elak buat dosa & bagi orang salah faham. Maklumlah bila membaca ni ada yg jenis baca dari pandangan yg positif & ada juga yg negatif. So utk itu takpelah klu nak beranggapan begitu pd life penulis saja. Tak payah nk babit tentang life orang lain. Takde dah orang nak buat cerita kepochi sana sini. Haaarapnya lahhhhhh.....we'll see.

It just that bila dah limitkan perkongsian cerita ttg diri & family kecik ni aje, agak boring lah apa yg ditulis kat sini. Balik-balik psl diri kita, anak kita, suami kita. Pegi balik kampung, outing g shopping complex, beli barang dapur, kongsi resipi masakan. Ahh...menulisnya saja sudah rasa jemu. Dah boleh hafal. Tapi apa boleh buat? Kalau dgn bercerita tentang perkara tu aje yg boleh mengelakkan orang bersangka buruk & busuk hati pd kita, tulis ajelah kan?

Agak-agak dah bosan nak bercerita, kita hibernate la kejap macam hari tu. Tenang. But then ada blogger friends yg dah lama & suka baca apa yg dibebelkan kat sini emel or pm tanya kenapa tak update blog, private blog whatsoever. Sejujurnya aku rasa terharu pd mereka-mereka yg masih mengambil berat. Masih ada yg peduli. In fact ada yg sms & wassap tanya perkembangan diri aku & family. Mereka masih tak lupe utk jemput ke pelbagai event yg diadakan eventhough kebanyakannya aku tak dapat nak attend atas masalah kesihatan dsb. I am very touched by all of this people. Thank you very much. You guys are really made my life feel more alive & I feel stronger to outcome all obstacles in front of me.

Aku ada berfikir utk kuburkan aje blog ni. Tapi tiba-tiba semangat nak menulis datang semula & aku akur utk open it like usual. Rasa bersalah menghampakan hati orang yg masih peduli & ingin tahu. Cuma aku sentiasa ingatkan diri aku utk elakkan drp bercerita ttg life orang lain. Lebih baik begitu.

Blogging is my passion. When I have free time, I like to express myself out by typing it here. Ianya mungkin sudah sebati dalam diri. This is my 6th years of becoming a blogger. Dah jadi rutin harian di opis. 

Sebati bak isi dgn kuku. Terima kasih kepada yg peduli. Aku kembali menulis disini kerana anda semua.




Popular Posts