Diserang Penyakit Lagi

Semalam aku tak sihat. So on medical leave again. Ini kes berjangkit flu from habi. Sebbaek tak demam teruk. Tp flu masa pregnancy ni mmg mencabar la. Sebab nak makan ubat takut. Memang ada doc bagi. Tp selagi aku rasa boleh tahan, aku hold je. So marilah kita menelan vitamin c dgn harapan flu ni cepat pergi. Other than that aku cuma banyakkan minum air masak, makan buah & sayur-sayuran.

Bila dah flu ni of kos la deria bau pun turut terjejas. Hasilnya selera makan dropped gila. Makan kalau takde bau, semua pun tak rasa. Tu yg buat tak lalu tuh. Bila aku tak lalu makan, tetibe perut masuk angin & muntah buih + kuning pun berlaku. Alahaii...ini yg paling tak syok ni. So aku paksa diri la menelan mknn dgn harapan dpt cover perut kosong. Memang seksa. As usual.

Berat badan ni kalau dia tak susut, pastinya maintain aje. Lemak kat pipi pon cam nmpk menyusut. Perut aje yg sentiasa menonjol kehadapan. Aku cuma risaukan baby kat dalam tu aje. Kalau dia tak effect apa-apa sokay lah. Diri aku ni tak masalah sangat pasal lemak sedia ada tu cukup kot nak tampung even kalau tak makan apa-apa sampai bersalin sok. Kahkahhh

Aku pernah baca ade sorang perempuan ni masa preggy dia cuma boleh makan roti cicah air milo. Elok aje baby dia lahir & berat baby pun normal. Rasa macam amazing gila. Tapi yelah...lain orang lain kot. Kadang memang tak boleh nak samakan keadaan kita dgn orang lain. Lagi-lagi bab pregnancy ni. Apa-apa pun kita doa & tawakkal ajelah pd Allah moga baby dlm perut ni sihat walafiat & sempurna sifatnya. Amin.

So hari ni datang opis dgn batuk yg bertalu & hidung yg srot srett. Takpelah asal badan ni rasa boleh survive duduk kat opis. Semalam asyik la terbaring menidurkan diri lps makan ubat. Harap hari ni lebih baik drp semalam.




Popular Posts