Karnival Cyberjaya 2013

Esok ada majlis pecah tanah Masjid Cyberjaya by Perdana Menteri kita. Ehh...since parlimen dah bubar ni dia pun scara rasminya bukanlah PM kite skrg ni ekk? Hehehe. Tak kisah lah. Takde effect apa-apa pun pd majlis =P Selain drp majlis pecah tanah, ada Karnival Cyberjaya juga dengarnya. Petang esok khabarnya rancangan Al Kuliyyah pun live dari Cyberjaya di TV3. Then malamnya pulak ada konsert???? Kahkahkahh.

Tak tawulah nak kata apa. Dok bercampur aduk antara yg halal & yang haram dalam 1 majlis. Cer tengok majlis ilmu atau konsert nyanyian yg lebih ramai umat manusia. Antara artis yg hadir pd konsert tu nanti ialah Jay Jay, Black, Shiha Mentor, Tomok dll.

Selain drp tu ada jugak career & education fair, fireworks, carnival games & lucky draw. Esok staf kami ramai yang kena kesana dari pukul 8.40am sampai lah 11.30am. Minimum staf je yg dibenarkan tinggal like me a mak yong yg for sure tak tahan serabut orang ramai & panas. Tak kuasa lah nak tercongok kat sana menunggu bak buah durian yg taknak jatuh. Duduk dlm opis ada ekon lg syok kot. Hehe.

So for those yang tinggal di sekitar Cyberjaya like Putrajaya, Seri Kembangan, Serdang, Dengkil & BBST, moh ler turun beramai-ramai ke Karnival Cyberjaya pada hari esok & Sabtu yer. Venue adalah bersebelahan dengan bangunan Majlis Perbandaran Sepang. Nampak banyak-banyak tent tu di situlah tempatnya yer.

Kalau ditanya aku, memang tak minat la pergi karnival mcm ni. Lagilah dgn ngusung perot boyot gini. Jalan sesikit dah mengah. Baik tak payah. Tapi habi petang Sabtu tu kena bertugas la pulak sbb ada buka booth. Takpelah...kite biarkan ajelah orang-orang yg sihat bertenaga berkhidmat di sana. 

Am thinking of lepak king kat rumah Kak Ya @ KL. Dengar cerita staf Petronas dpt token RM1k. Kite nak pow Cik Ya ape ni Naurah??? ^^





Popular Posts