Barang Keperluan Utk Baby Kedua

Lorhh...tak berupdate lagi rupanya blog ni. Hari ni rajin sket buat kerja di pagi hari. Tu pasal terlupa tentang blog. Maapkanlah ambo. By the way even dah tengahari, mak tetap takde idea nak cerita pasal ape. Cuma tadi received parcel from my sister Lisa. Dapat dah breast pump manual Avent yang kusayangi itu ^^ Happy pulak rasa. Lama dah berpisah sejak bagi Lisa pinjam semua rete benda penyusuan tu semua. 2 tahun ade kot. Spectra 3 ada dh kat rumah. Next week boleh anto servis kat Susuibu.com. Thanks Mar for the info =)

Then tadi aku tgk ada parts yang nak kena tukar baru. So beli online ajelah plus utk Spectra 3 sekali. Itu pun dah makan beratus. Takpelah...dah lama tak berhabis duit utk brg-brg ni kan? Harap nanti semuanya tip top ajelah. Untukmu adik baby ^^

Barang-barang baby pun rasanya dah cukup. Tambahan pembelian cuma bantal menyusu aje. Ala yg letak kat riba then baby senang letak atas tu nk nyusu. Sebab kali ni excited sgt kalau boleh nak direct feed baby. Akan diselang selikan dgn botol la sebab nanti nak kena hantar dia ke taska jugak kan? Kalau boleh taknak dia ada masalah nak terima botol. Hari tu beli botol Avent yg natural tu. Nampak cam comey sket bentuk dia. Teats dia lain sket la drp yg dulu. Rege 2 botol 4oz je dah RM50. Tu pon ade Sale 20%. Kalau baby reject mcm nak menangis tak berlagu je. Hahaha.

Pastu jumpe pulak kat FB ade jual botol natural Avent ni kaler biru. Siap ade corak monkey cute gitu. Terus add orang tu jd fren. Hahaha. Masih berkira lagi nak beli sbb botol tu utk 9oz punya. Plus takut kalau bb reject botol tu tak pasal-pasal menangis lagi aku. Langkah bijak ialah beli after baby lahir & tgk penerimaan dia dulu. Sabar. Kalau masa nak beli dah habis stok pesen yg aku nak ni mmg akan menangis jugak kot T_T



 
Baju baby cuma beli 10 pasang aje. Diaper newborn beli 1 pack brand Drypers. Itu ajelah dulu. Sok-sok klu ade lagi yg tak cukup soh habi belikan ajelah. Dia pun dah terer skrg ni nk beli apa-apa barang baby. Dah ada pengalaman kan? Takdelah mcm dulu satu hapah pun tak tahu. Hehehe.

So itu ajelah update utk barang adik baby. Tilam bantal semua recycle pakai yg Naurah punye dulu aje. Jimat duit.




Popular Posts