Hujan Rahmat Di Kala Jerebu

Homaii...I am not feeling well today. Elok petang nanti ade check up pulak tetibe bp mencanak naik. Gara-gara makan 2 ulas durian kot mlm td. Habi dah tegur dah tp tak boleh tahan. Now rasakanlah akibatnya T__T

Baru lepas breakfast & telan ubat drh tinggi. Harap OK lah masa check up nanti. Cannot afford to be warded again. Kalau doc paksa gak cakap admit kat hospital kerajaan aje. Serdang or Putrajaya. Kalau lah company amek insurans yg cover warded during pregnancy, aku pun tak kisah nak warded kat private hospital. Ritu masuk ward duduk 1 malam je pun dah RM700 bilnya. Tutup mata ajelah bila membayar. Bilnya buang jauh-jauh dari pandangan mata huhu. Cuba hilangkan ia drp ingatan. Hehehe.

Lately kerap pulak rasa sakit kepala. Tak pasti due to high bp or jerebu. Doc ada informed ritu bila baby makin membesar, bp memang akan makin naik. Entah lah.

Alhamdulillah petang semalam bumi BBST dibasahi hujan. Pagi tadi juga hujan lebat dalam setengah jam gitu. Rasa mcm nak tarik selimut & teruskan tidur aje. Jeles tengok Naurah kemain lagi comforter naik sampai ke bahu. Nyenyak tidurnya.

Habi hari ni cuti tapi pagi ni dia ke Puchong servis kereta Almera. Tengahari nanti dia akan pick up aku & menuju ke Bangi for my 8 months check up at Annur. Dah bawak pump Spectra 3 utk dihantar servis kat Susuibu.com. Harap aku tak lupa. Not to forget singgah kat Manjaku mau beli teats baru botol susu Naurah. Ada yg dah kotor sangat tengoknya. Maybe beli botol baru sebiji dua. We'll see. Selalunya klu masuk Manjaku mesti rembat sehelai dua dress utk Naurah. Tu yg malas tu huhuhu...

Doakan kesihatan aku OK aje yer semua. Kalau dpt MC esok & Jumaat best jugak nih ^^

* sudah start solat di atas kerusi. tak larat dh nak solat duduk bawah dgn perut yg makin enormous neh.









Popular Posts