Rindunya Memasak

Tak taulah sampai bila nak cuti memasak lepas balik kerja. Siryes tak sempat lah nk masak. Dgn aku yg berpuasa ganti ni kan. Pukul 7 je waktu berbuka dah masuk. Sampai rumah pun dah dekat-dekat waktu tu. Aptb la senang ckp. Usually Nazif sampai rumah je direct breast feed pulak. Mane ada masa nye kan? Rasa rindu dah nak makan masakan sendiri hehehe. Tapi masa nak memasak tu yg non hado.

Nak masak malam-malam mcm penat lah pulak. Kang bila masanya nak berehat spend masa dgn habi & anak2 kan? Tu belum bab nk kemas beg taska anak & basuh botol susu/ebm semua. Non stop work okay. Buat sambil-sambil layan tv spy tak rasa stress sangat.

Muak dah ni makan kedai. Tapi takde choice sangat skrg ni. Waktu yg paling boleh memang waktu malam je. Situ je boleh squeeze masa skek. Tu pun lepas habi settle semua house chores dia & Nazif tido lena. Usually mmg budak tu tido lena dah. Cuma depend pd aku la samada sanggup ke tidak.

Diskas dgn habi bab masak2 ni & dia kata lepas ni tak payah da la nk beli lauk basah banyak2. Lauk 2 mggu lepas pun tak habis lagi ni. Adoyaiiii. Ada ayam, ada ikan, ada mee. Weekend ajelah yg for sure aku dpt masak. Tp selalunya weekend pun asyik jalan sana sini. Selalu makan luar la jugak kan. Hehehe

Rindunya memasak. Maybe kena cuti sampai Nazif dah beso skek lagi kot kan. Time dia dah 6 bulan ke...we'll see....

Gambar kenangan zaman kegemilangan dapat memasak T__T

Mee Kari Kerang
Ikan Sambal & Kailan Goreng
Nasi Kuning Sabah
Kimchi Kobis



 


Popular Posts