Skip to main content

Happy Teachers Day 2014

Tahun pertama nampaknya ada entry sebegini di blog emak-emak ni. Ianya petanda bahawa ada anak emak ni dah mula bersekolah. This is Naurah's first time to celebrate Teachers Day at Little Jannah Integrated Kindergarten. 

Balik kerja semalam aku tanya lah dia ' Naurah, esok Teachers Day awak nak bagi apa kat teachers? '. 

??????

Yes. Its a never ending question marks on her face. Hahaha. 

' Apa Ibu? Teachers Day? '.

Agaknya teachers pun takde kabo kot tentang hari ni hari guru. Pulak Naurah tengahari tu Wan dia ambil bawa balik rumah. So maybe dah missed anything yang teachers dia announced lah. Takpelah....Ibu maafkan awak yer nak. What the shrimp. Kahkahhh

But being a mother, tak sedap hati lah kita tak bagi teachers dia apa-apa sempena hari guru yang di raikan setahun sekali ni kan? Thanks to my wassaps friends yang bagi banyak idea what to give to teachers of our children. 

I reminded habi about this and off we went to Tesco for chocolate hunting. Yes. We bought 5 pieces medium size of Cadburry chocolates with almonds for Naurah's teachers. Beli wrapper & salotape, balik rumah wrap ala kadar, masuk peti ais supaya tak cair & pagi tadi masuk dalam bunjut comey. Naurah jinjit je bunjut tu dengan harapan dia tak lupa. Bahaya kalau masuk dalam beg. Potensi tak ingat tu memang besar. Hahaha.

Sorry lah Naurah kalau ibu & ayah macam tak percayakan awak bab bagi teachers hadiah ni. This is your first time doing it. Thats why lah ibu ayah concerned lebih sikit. InsyaAllah next year kami akan lebih percayakan kebolehan awak ye.

For Naurah's teachers, 

Thank you so much for teaching my daughter for these past few months. I can see that she improves quite a lot on her hafalan doa-doa harian dan surah-surah lazim. That what matters most for us as her parents.

Naurah is very happy since she starts her schooling at LJIK. She met new friends and supportive teachers. Kudos to all of you and may Allah give His blessings to all of you. Keep up the good work and happy teachings! =)

Happy teachers day to Zuris & Ardina too ^^



Ini bukan kek sempena Teachers Day. Disebabkan tak sempat nak snap gambar hadiah Naurah utk teachers dia pagi tadi, takde gambar lain yang lebih sesuai melainkan gambar kek agar-agar yang kontraktor bagi petang semalam di office. Apekah??? Hahaha

Hantam sajalah labuuuuu......





 



 

Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…