Happy Teachers Day 2014

Tahun pertama nampaknya ada entry sebegini di blog emak-emak ni. Ianya petanda bahawa ada anak emak ni dah mula bersekolah. This is Naurah's first time to celebrate Teachers Day at Little Jannah Integrated Kindergarten. 

Balik kerja semalam aku tanya lah dia ' Naurah, esok Teachers Day awak nak bagi apa kat teachers? '. 

??????

Yes. Its a never ending question marks on her face. Hahaha. 

' Apa Ibu? Teachers Day? '.

Agaknya teachers pun takde kabo kot tentang hari ni hari guru. Pulak Naurah tengahari tu Wan dia ambil bawa balik rumah. So maybe dah missed anything yang teachers dia announced lah. Takpelah....Ibu maafkan awak yer nak. What the shrimp. Kahkahhh

But being a mother, tak sedap hati lah kita tak bagi teachers dia apa-apa sempena hari guru yang di raikan setahun sekali ni kan? Thanks to my wassaps friends yang bagi banyak idea what to give to teachers of our children. 

I reminded habi about this and off we went to Tesco for chocolate hunting. Yes. We bought 5 pieces medium size of Cadburry chocolates with almonds for Naurah's teachers. Beli wrapper & salotape, balik rumah wrap ala kadar, masuk peti ais supaya tak cair & pagi tadi masuk dalam bunjut comey. Naurah jinjit je bunjut tu dengan harapan dia tak lupa. Bahaya kalau masuk dalam beg. Potensi tak ingat tu memang besar. Hahaha.

Sorry lah Naurah kalau ibu & ayah macam tak percayakan awak bab bagi teachers hadiah ni. This is your first time doing it. Thats why lah ibu ayah concerned lebih sikit. InsyaAllah next year kami akan lebih percayakan kebolehan awak ye.

For Naurah's teachers, 

Thank you so much for teaching my daughter for these past few months. I can see that she improves quite a lot on her hafalan doa-doa harian dan surah-surah lazim. That what matters most for us as her parents.

Naurah is very happy since she starts her schooling at LJIK. She met new friends and supportive teachers. Kudos to all of you and may Allah give His blessings to all of you. Keep up the good work and happy teachings! =)

Happy teachers day to Zuris & Ardina too ^^



Ini bukan kek sempena Teachers Day. Disebabkan tak sempat nak snap gambar hadiah Naurah utk teachers dia pagi tadi, takde gambar lain yang lebih sesuai melainkan gambar kek agar-agar yang kontraktor bagi petang semalam di office. Apekah??? Hahaha

Hantam sajalah labuuuuu......





 



 

Popular Posts