Skip to main content

11 Months Already




Alahai Nazif. Awak ni kecik temetot je ibu tengok. Tak macam budak dah nak 1 tahun umurnya ekekeke. Gigi pun baru 2 batang kat bawah tu. Baru la pandai nak meniti kat sofa bagai. Baru jugak pandai minum pakai straw. You are so much like little baby you know! Huhuhu. 

Omey omey lg. Gewam rasa nak picit-picit je pipi gebu awak tu. Hakikatnya mmg aku selalu picit & kiss pipi Nazif sbb dia suka ketap gusi dia. Bile ketap tu pipi jd kembong. So comel huhuhu. Gewam!! Aummm!!! Hahahaha...

Nampak macam nak naik balik badan dia. Susu pun dah 5-6oz. Bab makan suap ape pun dia telan hahaha. Pemakan dia ni sbnrnya tp jenis aktif so berat susah nak naik banyak.

Rambut dia mcm tu lah jugak. Neymar Jr. Hahaha. Kdg sapu baby oil pun tetap terpacak jugak dia. Layan sajalah kan. Boy takpelah kan. Nampak rock gittew =P

Nazif jugak dah pandai bye-bye orang. Dah pandai letak tangan kat telinga bila kita ckp 'hello'. Kunun mcm henfon letak kt telinga la tu. Henfon halimunan wakaka. Cute bangat. It means dia dah faham jugaklah psl persekitaran dia ni kan? Now aku tgh ajar dia tepuk tangan huhu

One month to go before he turns 1. InsyaAllah, kite celebrate kat rumah atok nenek Johor ye. Dah hari raya kedua masa tu. Can't wait ^^

















Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…