Gate & Astro Ramadhan





Alhamdulillah selesai dah pemasangan gate baru rumah kami. Design simple aje. Bajet pun ciput je kan. Syukur jelah etlis tak perlu dah nak mengangkat gate yang dah rebeh huhu. Lama jugak diorang pasang. Ada 2 orang pekerja Indonesia. 2 jam jugaklah baru siap semuanya. Dari pukul 5 petang sampai 7 petang. Tapi dia pasang teliti lah. Puas hati kerja elok je hasilnya.

Sebelum tu dalam pukul 2ptg orang Astro datang tukar decoder PVR wifi. Pastu orang tu tukar sekali piring Astro kami sebab dia tengok ada bengkok skek piring tu. Tak tau camne boleh bengkok. Misteri. So serba baru la piring & decoder Astro tu. Caj pemasangan RM50 sahaja.


Settled 2 benda dalam 1 hari. Alhamdulillah.

Habi tanya org pasang gate tu if nak install auto gate. Org tu kata jiran sebelah kami buat tu RM2k autogate sahaja. OK fine. Tunggu 2-3 tahun lagi kot =P









Popular Posts