Skip to main content

Maafkan Lah Aku

Punyela lama tak tengok kat bahagian awaiting comment. Sekali tengok ada 16 comments samada dr kengkawan yg dah kenal lama or dari yang baru terjumpa blog ni. Allahu.....minta maaf ye semua. Terima kasih krn rajin komen yang baik-baik belaker. Malangnya penulis blog ni selalu malas nk tekan awaiting comment tu. Apetah lagi utk me reply nya hukhukk

Tapi setiap komen anda pasti akan dibaca, InsyaAllah. Mode syok sendiri je tulis blog ni. Menulis sekadar utk berkongsi cerita tentang hidup kami sekeluarga yg serba sederhana ni. Bukan best sgt pun sbb semuanya benda biasa dlm kehidupan. Byk lagi blog best yg hidupnya happening & menarik utk dibaca.

Menulis memang dah sebati dlm diri. Its a hobby. Masa SPM dulu BM Penulisan dapat A okay. Hahaha. Betapa sukanya aku menulis karangan khen. Begitulah adanya ^___^

Aku tak sombong. Cuma aku ada penyakit malas baca komen & reply kdg-kdg tu. Maafkanlah aku ye. Aku cuma manusia biasa...huhu. Tapi bila dah baca komen tu mmg aku hargai sgt sbnrnya. Lama dah tak dapat komen buruk dr anonymous. Maybe aku serik baca komen sbb kena hantam sama cik anon dulu tu kot HAHAHA. Bad experience. Nampak sangat tak boleh jd public figure. Tak tahan di kutuk & terima kritikan. Well.....that just who I am.

Benda yg aku tak suka, aku cuba utk elakkan. Tu je. Hehehe. Tak suka cari & tambah masalah dalam hidup. I'm a peace seeker person. Ade meh term ni? LOL

Anyways....if ada pape nak tanya, emel je kat sitisharena@gmail.com. InsyaAllah if emel pasti akan reply. Feeling retis jap. Haha. Thats all guys. 

Have a great Ramadan ahead =)

Gedik budak ni skrg ketawa kemain hoverrrrr -..-


Muka blur pulak hahaha. Ngaco org nk berbuka bdk ni..babap baru tau =P





Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…