Resipi Spiral Pasta Goreng


Setelah beberapa hari tertangguh misi ini. Akhirnya....tadaaa...hehehe =P

Gigih uolls bangun pukul 6 pagi (boleh dikira gigih ke ni?kahkah). Lepas solat terus masuk dapur zupp zapp membuat segalanya dengan pantas. Risau kalau lari timing nanti punch card merah kena memo pulak huhu. Sebbaek malam td dah defrost daging cincang. So kejap jelah dah lembut dagingnya.  

Ini pertama kali aku beli spiral pasta. Saje nak buat kelainan. Nak tengok budak-budak & ayah budak suka makan ke tidak. Harapnya suka lah yer. Berjaman dah rasanya aku tak buat breakfast utk orang kat dalam rumah. Haihh..ape nak jadi lah...(sape soh tido lambat main wassap?hohoho)


K jom tengok resipi yang simple ni.

1. Rebus spiral pasta selama 10 minit. Kejap je dah lembut =)

2. Cincang bawang besar, bawang putih & halia.

3. Potong kiub kecil carrot sama mcm nak masak kuah spagethi.

4. Potong sosej & isi ketam sesuka hati korang nak besar gane hehe

5. Tumis bahan yg dicincang. Bila naik bau, masukkan carrot, sosej, daging kisar & isi ketam. 

6. Masukkan sos tiram, sos spagethi & Italian mixed herbs. Gaul sebati & masukkan spiral pasta yg sudah di toskan airnya. Gaul rata & siap.

Selamat mencuba!











Popular Posts