Skip to main content

Sepetang di klia2

Adik tak takot lansung

Hidung jugak dia tuju

Naurah kata Nazif korek hidung bear kahkahh

Kesian ibu kena tinggal. Maklom la badan berat kahkahh

Poyo sgt awak kak buat muka gitu

Gigi rabbit

Liptip ibu dr tester di Guardian. Liptip Nazif is natural huhu. Snap by Naurah

Sangap sungguh weekend yang lepas. Berkurung di rumah gara-gara Nazif tak sihat. Cranky dia masyaAllah. Sangat lah menguji kesabaran. Serba tak kena. Petang Ahad mak dah tak boleh tahan. Lepas Asar ajak habi keluar. So ke klia2 lah kita dengan harapan dapat la beli serum Organic Aid utk muka ku. Nan hado pun. Plus nak cari supplement for kids. Bagi kuat skek antibodi badan melawan penyakit especially flu.

klia2 ni best gak jenjalan. Yang tak best parking fee dia mahal. Asal kesana mesti RM8 kena bayor. Dah standard klcc. Mana tahan nak pergi selalu. RM8 tu boleh dapat sehelai t-shirt Naurah or Nazif. Hahaha.

Dah alang-alang sampai sana, minum petang jelah sekali. Makan kat Quizzin by Rasa. Macam food court ah konsep dia. Tapi food court yg mahal. Hahaha. Kalau dah nama airport tu kan. Habi order coffee, chicken porridge & kuey teow. Yg sedap cuma coffee je. Kahkahh. Nak balik baru nampak ada jual nasi arab. Next time boleh try pasal Pak Arab tu dah senyum-senyum kat aku & Naurah masa kitorang lalu depan tu. Ape kena mengena tah =P

Yang bertabur atas porridge tu ingatkan kcg tanah. Rupanya garlic pahit. Euwwww







Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…