Skip to main content

Syawal 1435 Kami

Alhamdulillah bertemu kembali kita pada hari Isnin yg mendung ni setelah seminggu bercuti drp kerja hakiki. Kat luar tu memang mendung eyh. Bukan aku saje nak tulis mendung. Hehe. As usual dah lama cuti bekerja, bila naik memang mood tu kelaot lagi lah. Amek masa sehari dua jugak nak tune balik mood bekerja ni. 

So hows your Hari Raya? Best tak?

Mine best la pasal beraya kat Johor dulu. Tak beraya mana pun pasal last year Mak & Abah naik KL beraya dengan anak-anak. This year semua malas nak beraya, tunggu kat rumah je if ada sedara mara nak datang. Saki baki musim buah masih ada. Manggis, durian, rambutan & pulasan masih bersisa. Selain makan kuih raya, melantak buah-buahan pun syok.

Raya kedua aku berjaya mulakan puasa ganti. So tinggal lagi 4 hari nak ganti pasal hari selepasnya terus tak puasa. Hampes sangat. Hahaha. Bila balik rumah in law di Raya ke-3, mmg payah nak puasa pasal banyak nk beraya pulak. So hari bekerja ni aku sambung la balik puasa ganti dengan harapan dapat la straight sampai Khamis nanti. If rajin, tambah 1 hari lagi utk Puasa 6 sekali. If lebih rajin, buat asing Puasa 6 next week. We'll see.

Jom tengok gambar secara marathon. Ada yg kat Linggiu, ada yg kat Kg.Sentosa. Layan.



A few hours after family Hari Raya photo shoot. Hahaha

Togel. Mengendeng Cik Ann makanan ;P

Di pagi 1 Syawal. Sopan je semua. Sblm ke Masjid

Kesian. Pic dlm laptop. Snap je dr situ. Hasilnya mengarut sgt tona warna memasing. Pfttt

Honda City Abah...nice panel deck huh!

On his birth day on 29.7.2014. 1 year already =D

Mommy of 3

Mommy of 1

Nak pergi beraya

Siblings playing 2gether

Cute arent they ^_^

Gian nak berjalan. Asyik soh org pgg dia gitu jalan sana sini. Penat hoihhhh

Tembam. Makin kuat minum susu. Makan ciput







Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…