Berangan Tak Sudah

Macam manalah nak meningkatkan lagi kualiti dalam hidup kat dunia ni ekk. For me, changes is important once in a while. Kalau bertahun kehidupan kita mcm tak banyak berubah, boring kot. Ke korang tak boring? Hehe. Contohnya bab anak. 3,4 tahun kalau tak ada pertambahan macam bosan jugak. Takde benda baru. Takde cabaran baru. Itu kalau dari segi anak lah. Masak jugak kalau selagi hidup selang that years asyik nak tambah anak aje. Hahahaha. I mean until its enough la for us with the amount of children we have.

Nak tambah anak kena fikir kos membesarkan diorang jugak. Maklum sajalah makin lama kos hidup makin tinggi. Zaman skrg ni anak 3,4 tu dah kira banyak dah. Ramai yang makin selesa dengan anak tunggal or 2 saje. Salah satu faktor mmg sbb cost of living yang meningkat melampau sangat.

Changes yang seterusnya ialah peningkatan taraf hidup keluarga. Aku dah cukup puas hati dengan kereta Kelisa yang jimat minyak boleh di bawa pergi balik kerja saban hari. Puas hati juga dengan family car Almera yang selesa bila dibawa balik kampung dan holiday. So kita boleh tutup dah bab kereta tu. Tunggu lagi 5 years+ lagi utk dihabis bayar. Jadinya apa lagi yang aku nak sesuatu tu berubah?

Rumah. Yeah...I'm longing for a house under my name or both of us husband and wife. Peluang ada tapi habi taknak tambah komitmen lagi. Dia kata belum mampu. Aku rasa dia pun dah selesa numpang duduk rumah mil skrg. So the need to have his own house tu macam dah mati. Dia kata anggap ajelah rmh mil ni rumah kita. Cehhhh. OK fine. Kalau dah kata macam tu kan. So taknak ke kita renovate rumah skrg ni?

Aku memang naaaakkk sangat renovate rumah hoiiii. Nak perbesar ruang dapur & bilik anak-anak kat atas tu. Nak deco the house cantik-cantik. Ahh...bestnya lahai. Tapi itulah...duit belum sampai lagi seguni depan mata. So matikan jelah anganan itu skrg. Tunggu duit dah ada baru cakap banyak. K bai.


Bila nak berubahnyer tah,,,hurmm






Popular Posts