Skip to main content

Family Time

Yeayy. Bulan kegemaran dah menjelma. September, bulan kelahiran bagi aku & habi. Habi pada 4hb dan aku pd 24hb. Eyh eyh...sesuatu sangat nombor pon dekat-dekat taw. Agaknya sebab tuelah sangat compatible kami ni. Hurm...jangan nak compatible sangat lah kan. Kalau takde kerjasama, aptb kot.

As usual, kami takde bagi hadiah ke apa sempena ulang tahun kelahiran masing-masing. Takde nak beli kek ke apa. Tapi aku saje amek kesempatan nak pergi short getaway dengan habi & budak-budak. Rasa mcm dah lamanya tak lepak hotel merehatkan diri. Saje nak rasa environment yang berlainan drp biasa.

Biasa tu maksudnya lari dr rumah sendiri, rumah mertua, rumah my parents & rumah Kak Ya. Selalunya rutin weekend memang berkisar pada 4 rumah ni aje. Selang seli selama berbulan-bulan. Muak jugak kadang tu. Haha. So ada something special to celebrate, kita amek kesempatan sikit. Yang penting ongkosnya.

Ada duit, semua pun boleh. Sebab cuti pun dah tak banyak, kita pergi weekend ajelah. Tuju tempat yang dekat & bilik hotel yang affordable. Biasalah, rate weekend ni selalunya lebih sikit drp rate weekdays. Kena rajin sikit lah cari mana yang menepati piawaian.

This time aku try booking.com punya service. Sebelum ni selalu guna agoda. Harapnya tak mengecewakan lah.

Cerita lepas dah pergi nanti yer. Ni saje bagi hint je hahaha. Padahal dah tak sabar =P

This is my last weekend pictures with my family. My parents came all the way from Johor with my younger brother. Then my older sister, Kak Lin & family also came from Senawang, N9. Semuanya berkumpul kat rumah Kak Ya. On Sunday, we went to The Mines, having lunch together & went boating. Its family time. Bukan senang nak kumpul ramai macam ni.













Naurah down with fever since Sunday. Malam tadi balik Semenyih utk mendapatkan penjagaan lebih rapi dari atok & wan nya. Nazif pun tumpang sekali la meng hyper kan diri kat sana. Happy la tuuu.....

Get well soon Naurah.












Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…