Warkah Buat Habi 34

Hari ni genap habi berumur 34 tahun. Homaii..macam dah tuanya dia. Hehehe. Malam tadi boleh pulak lupa nak usik dia. Selalunya aku memang akan kuat mengusik pasal ulang tahun kelahiran dia yg hampir tiba. Bengang je mamat tu. Haha. Semalam boleh pulak terlupa. Nasib baik pagi ni tak lupa. I wished him Happy Birthday and gave him a big hug. Itu hanya permulaan kepada hadiah-hadiah seterusnya. Ewahhh....ada ke hadiahnya??? =P

Last 2 years kalau tak salahnya aku ada buat surprised kat habi. Malam tu we are having dinner at TGI Fridays knowing that staffs TGI memang akan bagi small cake or dessert & sing a Happy Birthday song for the bday girl/boy. Siap tepuk-tepuk kuat-kuat taw nyanyi. Best sangat. Hehehe. So aku pun sajelah nak buat ke habi. Malangnya habi (agaknya dia malu kahkahh) buat muka blur & tak sporting lansung masa deme suruh dia naik atas kerusi. Alah..just waves everybody, said thank you and thats it. He said NO & semua pun berlalu pergi. Masa tu rasa kecewa je napelah suami aku ni tak sporting lansung -..-

Terus mogok dah lepas tu. Memang takkan ku ulangi lagi surprised utk dia yang begitu. Serik mak. Haha.

Makanya tahun selepasnya cuma celebrate dinner macam biasa je. Tahun ni pun sama jugalah. Cuma special skek la sebab bini ni amek kesempatan nak lepak hotel semalaman & having dinner jauh sikit daripada rumah. Kalau ikutkan dia, Secret Recipe pon boley. Kedai mamak pon boley. Food court kat Alamanda pon boley. Aii...tak sampai hati bini ni oiii.



Dear Habi, 

Happy 34 years old. Moga sihat selalu, murah rezeki & panjang umurnya. I am so glad to have you as a husband. Naurah & Nazif are so blessed for having you as their father. We love you so much & may Allah gave His blessings to our small family forever and ever.

Walaupun abang bukan lelaki yg romantik, tapi abang seorang suami yang penyayang. Abang bukan lelaki yang bermulut manis, tapi abang suka menunjukkan kasih sayang dari perbuatan. Jarang sangat abang tak ikut kemahuan bini yang macam-macam ni. 

Abang jugak sangat lah rajin. Membuatkan bini ni jadi semakin pemalas. Sebab tu lah bini ni gemuk. Happy & tak payah buat kerja rumah banyak. Perlukah salahkan abang dalam hal ini? Hohoho. Memang sangat beruntung dapat suami yang ringan tulang. Abang lah yang rendam baju, basuh baju, sidai baju & angkat baju. Orang cuma lipat aje. Abang lah yang gosokkan baju kerja orang & baju sekolah Naurah. Orang tinggal pakai & pakaikan pd Naurah aje. Abang jugak boleh memasak. Sejak Nazif lahir, memang abang yang banyak memasak drp orang. Masakan abang pun bertambah sedap. Tambah 2x bini makan. Haha.

You are a perfect husband for me & a great father to our children. Thank you Allah for this blessings. We are so happy living together in this family. Moga kat akhirat sok kami semua di satukan di syurga dalam suasana yang gembira. Amin ya rabbal alamin.


Yours truly,
Bini & anak-anak







Popular Posts