Skip to main content

Warkah Buat Habi 34

Hari ni genap habi berumur 34 tahun. Homaii..macam dah tuanya dia. Hehehe. Malam tadi boleh pulak lupa nak usik dia. Selalunya aku memang akan kuat mengusik pasal ulang tahun kelahiran dia yg hampir tiba. Bengang je mamat tu. Haha. Semalam boleh pulak terlupa. Nasib baik pagi ni tak lupa. I wished him Happy Birthday and gave him a big hug. Itu hanya permulaan kepada hadiah-hadiah seterusnya. Ewahhh....ada ke hadiahnya??? =P

Last 2 years kalau tak salahnya aku ada buat surprised kat habi. Malam tu we are having dinner at TGI Fridays knowing that staffs TGI memang akan bagi small cake or dessert & sing a Happy Birthday song for the bday girl/boy. Siap tepuk-tepuk kuat-kuat taw nyanyi. Best sangat. Hehehe. So aku pun sajelah nak buat ke habi. Malangnya habi (agaknya dia malu kahkahh) buat muka blur & tak sporting lansung masa deme suruh dia naik atas kerusi. Alah..just waves everybody, said thank you and thats it. He said NO & semua pun berlalu pergi. Masa tu rasa kecewa je napelah suami aku ni tak sporting lansung -..-

Terus mogok dah lepas tu. Memang takkan ku ulangi lagi surprised utk dia yang begitu. Serik mak. Haha.

Makanya tahun selepasnya cuma celebrate dinner macam biasa je. Tahun ni pun sama jugalah. Cuma special skek la sebab bini ni amek kesempatan nak lepak hotel semalaman & having dinner jauh sikit daripada rumah. Kalau ikutkan dia, Secret Recipe pon boley. Kedai mamak pon boley. Food court kat Alamanda pon boley. Aii...tak sampai hati bini ni oiii.



Dear Habi, 

Happy 34 years old. Moga sihat selalu, murah rezeki & panjang umurnya. I am so glad to have you as a husband. Naurah & Nazif are so blessed for having you as their father. We love you so much & may Allah gave His blessings to our small family forever and ever.

Walaupun abang bukan lelaki yg romantik, tapi abang seorang suami yang penyayang. Abang bukan lelaki yang bermulut manis, tapi abang suka menunjukkan kasih sayang dari perbuatan. Jarang sangat abang tak ikut kemahuan bini yang macam-macam ni. 

Abang jugak sangat lah rajin. Membuatkan bini ni jadi semakin pemalas. Sebab tu lah bini ni gemuk. Happy & tak payah buat kerja rumah banyak. Perlukah salahkan abang dalam hal ini? Hohoho. Memang sangat beruntung dapat suami yang ringan tulang. Abang lah yang rendam baju, basuh baju, sidai baju & angkat baju. Orang cuma lipat aje. Abang lah yang gosokkan baju kerja orang & baju sekolah Naurah. Orang tinggal pakai & pakaikan pd Naurah aje. Abang jugak boleh memasak. Sejak Nazif lahir, memang abang yang banyak memasak drp orang. Masakan abang pun bertambah sedap. Tambah 2x bini makan. Haha.

You are a perfect husband for me & a great father to our children. Thank you Allah for this blessings. We are so happy living together in this family. Moga kat akhirat sok kami semua di satukan di syurga dalam suasana yang gembira. Amin ya rabbal alamin.


Yours truly,
Bini & anak-anak







Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…