Resipi Avocado Ice Blended


Sekali sekala memang teringin nak minum avocado ice blended ni. Mula terjebak back at 2005 masa pergi ke Ho Chi Minh dengan Kak Ya. Kat Ben Thanh market yang femes tu, ada kedai jual bermacam ice blended yang super sedap. Kemain lagi aku & Kak Ya meneliti apa yang digunakan mereka utk ice blended buah-buahan yang super yummy ni.

So kat sini aku nak share lah ilmu pengetahuan yg ada tu. Macamkan rumit sangat buatnya hahaha. Kacang pis sangat okay.

1. Buah avocado - 1/2 biji
2. Ais
3. Fresh milk
4. Gula

Kupas buah avocado & campak je semua bahan dalam blender. Siap! Kehkehh.

Nazif skrg memang geng aku. Ape je yang dia tak tolak bila disua makanan or minuman. Kemain lagi berselera semuanya. Ice blended ni pun kemain dia suka. Avocado ni rasa dia kan lemak tawar gitu je. Khasiatnya banyak tapi buah yang tak manis, orang tak bape suka kot. So cara nak dapat khasiatnya, buatlah ice blended ^__^

Naurah rasa jugaklah sesudu dua. Nazif bersudu sudu. Habi memang tak minat. Booo sama itu orang hahaha.









Popular Posts