Biar Takut Kucing Tapi Jangan Buli Kucing




Nazif memang payah nak di snap gambarnya. Masa snap ni dedua tengah ralit tengok Gemok. Kucing angkat kami hehehe. Dah lama dah Gemok ni laksana kucing kami padahal owner dia rumah hujang sana. Habi rajin beli biskot kucen kasi Gemok ni makan. Gemok ni ada 3 kaki je. Rasanya pernah dah cerita pasal dia kat sini dulu.

Lagi satu dia ni garang. Betina tapi dah di 'kasi'. Hormon haywire agaknya hahaha. So budak-budak ni memang takut la dengan Gemok ni. Kdg dia niat nak bermain tapi mcm hover sangat cakar nya. Mau tak takut bebudak ni. Aku pn kadang lalu sebelah Gemok ni seriau je rasa kaki takot dia paut ingat nak main-main. Badan dah ler sasa gila. Biasa kucen yg dah di 'kasi' memang sado badannya even betina.

Tu Naurah & Nazif dedua tengah ralit perati ke Gemok landing utk tido. Naurah protective gila bila tengok Nazif tuju ke Gemok. Kdg sampai nak nangis-nangis soh aku amek adiknya. Dia nak amek adik takot pulak ekekeke. Comel je kdg tgk tu. Kalau aku paksa kdg Naurah pergi jugak selamatkan adiknya dari di cakar Gemok.

Nazif pun dah tak berani sangat dekat ngn Gemok ni. Bagus lah. Bulu kucing pun bukan elok sangat utk  budak-budak ni kan. Biar takut tapi jangan di ajar pukul kucing pulak. Habi pun tak pegang kucing jugak. Tapi hati baik je bagi kucen makan. Aku dah tua gini takde dah nak main kucen sangat. Puas dah main masa muda remaja dulu siap bawak tido lagi =P

Lately ada lg kucen-kucen lain datang nk curi makanan Gemok. Sokmo la bergaduh pasal Gemok ni kucing kawasan katanyer. Garang ya rabbi. Kdg kitorang bagi jgk kucen lain makan psl kesian especially kucen 3 beradik yg pakcik jiran dekat situ tinggalkan lepas pindah taman lain. Sambil perati sama if Gemok datang nak buat kacau. Samseng betul si Gemok ni taw!











Popular Posts