Skip to main content

Al Ikhsan Factory Outlet & Birthday Party Alia

Lama tak update blog. Kesian dia. Sorry yer blog. Mood kelaot dalam sangat lately nak merepek kat awak. Saye pun tak pasti kenapa begitu.

Yang menarik weekend lepas cuma syok dapat cuti ddk rumah 4 hari dengan budak-budak. Sabtu ada birthday party Alia kat ruman Ann Putrajaya. So dapatlah berkumpul meriah dengan geng wassap yang lain. Makanan semua sedap. Ada sate, roti jala & laksa Johor. Rainbow cake & segala macam desserts yang lain pun sedap belaker. Kalau timbang berat badan mesti dah naik sekilo ni =P Ann saje nak pedajal aku nampaknye hahaha

Buat pertama kalinya akhirnya dapat pun jumpa dengan bakal menantu si Hannah Sumayyah. Ni nak buat bini si Nazif dah besor sok. Hahaha. Biasalah mak-mak ni berangan je lebih nak chop anak memasing. Almaklomlah umur semua lebih kurang je. Kalau terlaksana impian di masa depan sape tawu kan? 

Sebelum ke rumah Ann sempat pergi Bangi dulu ke Al Ikhsan Factory Outlet. Ada Sale katenyer. Biasalah ramai informer dlm geng wasap tu kan. Kali ni thanks to N lah. Sampai sana dalam pukul 11pagi. Crowd masih boleh diterima akal lagi lah. Nak membayar pun ada 2 line. 1 line dalam 5 orang gitu. Apa yang dapat dirembat adalah kasut Puma utk Nazif yang tetap mahal even ada Sale. RM109 & last piece utk saiz kaki dia. So pejam mata ajelah habi membayonye psl Nazif mmg takde kasut bertutup penuh lansung.

Naurah paling bertuah. Ada sandal AL cuma RM29 & sport shoe mcm Nazif brand Nike pun dengan harga yang sama. So dapat lah dia 2 pasang. Habi pulak aku capai jersey shirt brand Lotto & Diadora. Kaler yang dia takde lagi emerald green & gold. Bila bayor rupanya cuma RM15 per pcs. Kalau tawu aku rembat 5 helai. Cissss. Payah pasal xde tulis harga. Dia longgok je pastu kabo everything under RM26 gitu kot. Aduhh lupa dah rege. Maklom dah tua hihi

 Habi soh usha kasut aku tp bile dah kenan takde saiz. Normal dah jadi gitu kes aku ni. Siap g outlet lain pun sama jugak saiz dah yillek. Sudahnya mmg tak beli papelah utk aku sob sob. K sebab dah rasa sedih, korang tgk dulu pic yang ada.









Muka aku bare je tu tak pakai pape pun. Nampak cam glowing pulak. Adakah produk Bio Essence Tanaka White sudah memberikan kesannya? Huhuhu. Baru dalam 2 weeks lah pakai cleanser & night cream. Moga terus istiqomah sampai betul-betul menampakkan hasil yang terbaik. Terkesan masa g IOI Mall Putrajaya adik aku Hirraz tegur apasal kulit muka aku kusam? Sedih hati mak sob sob. Memula nak beli Nutox mcm Fad. Skali habi berkenan Bio E pasal price tgh sale & kuantiti ml lebih banyak. Sebab taknak derhaka, aku follow ajelah. Maybe ade hikmahnye.

Kulit muka N mmg glowing la pasal pakai Tabita. Aku beli sekali je pastu tak mampu dah wakakaka. Teruskan pakai ye N! You look amazing mmuah muaahhs. Besan aku pulak memang kulit flawless takde masalah. Jeles tengok. Menyampah ai =P

Tak tawulah bila lagi nk datang mood lepas entry ni. Harapnya tak lama lah. Babai.


Oh yer. Its 2015 already. Moga tahun ni lebih baik utk kita semua =)





Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…