Skip to main content

Oh Meng!

Haa..sebut-sebut lagi kan pasal ef-fiance, kan dah ternampak muka dia. Hahaha. Hari tu ah kat Majlis Resepsi my BIL kat Dewan Seri Melati, Putrajaya. Tengah melayan Nazif nak tengok ikan bagai, tiba-tiba dalam keramaian orang tu nampak kelibat dia. Aku yakin aku tak salah orang pasal baju t-shirt yg dia pakai tu aku kenal sangat kot. Lepas nampak seimbas lalu tu aku terus ke area yang bertentangan dgn tempat dia pergi. Tak koser ah nak bersua muka.

Meninjau jugak if dia ke wedding BIL ke. Tapi tak nampak pun. So aku rasa dia ke wedding di Floor 1. Thank God. Eii tak koser mak taw nak bertentangan mata dengan dia. And then aku pun ceritalah dekat habi aku nampak ex tu. Being me, semua benda nak cerita dengan dia hehe. Tak ada apa nak di sorok ahh. Habi tu bukan jenis penjeles pun. Aku lupa habi balas apa tapi dia mcm kenakan aku balik jer. Menyampah! The story ends there.

Bestnya kalau dia nampak betapa happynya aku dengan suami & sepasang anak yg comel itu. Saje kan kalau boleh nak bagi dia tahu betapa ruginya tak kahwin dengan aku. Kahkahh. Tapi sebenarnya akulah orang paling beruntung dalam kes tu sebab dapat jumpa dengan habi & kahwin dengan dia. Ahhh...thank you so much dear Allah ^__^

Rasmi dah aku dapat biras. Yeayyy. Suka je. Tahniah Apek & 'Ain. Moga rumahtangga happy selalu ke akhir nyawa. Amin.




Gambar belum transfer lagi. Lupa bawak wire. Nanti-nanti lah yer =)






Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…