Skip to main content

Terima Kasih

Setakat ni aku tak war-warkan sangat pasal pregnancy ni sebab masih terlalu awal. Family members yang tahu cuma Kak Ya & Mak Abah. Group wassap. 4 orang colleagues yang rapat kat office. Then cerita kat sini jelah. Blog ni pun aku dah private kan. Readers by invitation je. Lagi selamat macam tu sebab aku pun tak minat dah ada orang yang aku tak berkenan nak judge aku dari penulisan kat sini. Tak ada ramai pembaca pun tak apa sebab takde kena mengena pun dengan sebab aku menulis kat sini.

Am planning to go to clinic for official confirmation on my pregnancy after we come back from Johor early next month. Aim for check up nak buat on Saturday je pasal annual leave dah tak banyak mana. Akhir bulan depan dah nak ke Krabi pulak. Kena apply 2 hari cuti lagi. Raya lagi. Emergency pun kena beringat jugak. Selagi boleh jimat cuti, aku try jimat.

Mood shopping online pun dah kelaot skrg ni. Baguslah boleh simpan duit. Alahan pregnancy, setakat ni aku rasa yang paling OK berbanding 2 pregnancy yg lepas. Atau belum peak time lagi? Haha. Aku bersangka baik jelah. Allah maha pengasih & penyayang, takkan pernah aku putus asa dengan rahmatNya.

Dapat rasa baju kerja dah loose skek. Maybe pasal selera makan tu kureng. Makan tapi kuantiti yang sikit. Setakat ni cuma muntah kuning, buih, air masam & kahak. Belum ada lagi kejadian muntah apa yg dimakan dengan banyak. Sikit tu adalah tapi tak horror sangat. Perut mudah masuk angin. Kena sentiasa ada roti utk makan bila terasa lapar. Makan sikit tapi kerap.

Naik kereta agak mabuk la. Pening. Dah la jalan Jenderam tu mcm ular kena palu. Nak lalu jalan depan tak sanggup nak hadap jem lah pulak. Bertabah jelah takde pilihan.

Agaknya berkat doa kawan-kawan jugak. Alahan kurang kali ni. Terima kasih semua.





Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…