Skip to main content

Keputusannya Ialah....

Alhamdulillah Doc Fatimah puas hati dengan result BSP utk kencing manis. Selamat utk sebulan lagi. Tiap bulan kena buat BSP sebelum check up bulanan. Tak bermakna dah OK skrg, tak kena control makan. Tetap la kena istiqomah & pastikan gula tak diambil sewenangnya.

Detailed scan pun dah buat on my 23 weeks 6 days. Mengikut scan specialist, apa yang dia nampak InsyaAllah baik-baik aje. Takde yang abnormal pun. Syukur pada Allah. Cumanya tak dapat nak snap scan muka baby in 3D. Baby dan dan lah angkat tangan 2 belah tutup muka. Dalam perut lagi dah nakal dia ni. Haha. InsyaAllah another baby boy for us. Nazif mesti suka dapat geng otromen. Naurah nangis tepi bucu katil jelah ekekeke =P

Lately kadang emo sikit lah aku ni mengenangkan kalau ikut plan aku & habi, inilah pregnancy aku yang terakhir. Mau tutup kedai suda. Hehe. Keputusan yang dibuat bukan suka-suka. Kami berfikir dengan serius sekali tentang perancangan keluarga ni. Ianya bukan keputusan yang mudah. Rasanya inilah yang terbaik utk kami. Tapi kami masih berserah pada Allah sebab tahu perancangan Dia pastilah lebih baik.

Bila rasa baby yang makin aktif menendang perut dari dalam sana, terharu juga dibuatnya. Kalau boleh nak rekod je perasaan kena kick ni pastu playback bila rindu bertamu in future sok. Perasaan yang sangat indah bagi seorang ibu. Mana dapat nak samakan dengan pengalaman yg lain.

Buat masa ni kami belum consult lagi dengan Doc tentang keputusan kami. Nantilah tunggu dah hujung-hujung nak bersalin sok. 

Tadi sempat pulak cakap kat habi, entah-entah ada anak No. 4 tak kita ni? Tersengih aje dia. Kehkehh.

Ehh, lupa nak kabo weekend lepas kami dah balik ke rumah BBST for good. Harapnya lah kan. Naurah pun dah start kindy. Nazif pun dah back to taska. Semuanya dah kembali spt sediakala. Mudah-mudahan lah. We are so happy =D

happy faces. pic lama kehkehh




Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…