Keputusannya Ialah....

Alhamdulillah Doc Fatimah puas hati dengan result BSP utk kencing manis. Selamat utk sebulan lagi. Tiap bulan kena buat BSP sebelum check up bulanan. Tak bermakna dah OK skrg, tak kena control makan. Tetap la kena istiqomah & pastikan gula tak diambil sewenangnya.

Detailed scan pun dah buat on my 23 weeks 6 days. Mengikut scan specialist, apa yang dia nampak InsyaAllah baik-baik aje. Takde yang abnormal pun. Syukur pada Allah. Cumanya tak dapat nak snap scan muka baby in 3D. Baby dan dan lah angkat tangan 2 belah tutup muka. Dalam perut lagi dah nakal dia ni. Haha. InsyaAllah another baby boy for us. Nazif mesti suka dapat geng otromen. Naurah nangis tepi bucu katil jelah ekekeke =P

Lately kadang emo sikit lah aku ni mengenangkan kalau ikut plan aku & habi, inilah pregnancy aku yang terakhir. Mau tutup kedai suda. Hehe. Keputusan yang dibuat bukan suka-suka. Kami berfikir dengan serius sekali tentang perancangan keluarga ni. Ianya bukan keputusan yang mudah. Rasanya inilah yang terbaik utk kami. Tapi kami masih berserah pada Allah sebab tahu perancangan Dia pastilah lebih baik.

Bila rasa baby yang makin aktif menendang perut dari dalam sana, terharu juga dibuatnya. Kalau boleh nak rekod je perasaan kena kick ni pastu playback bila rindu bertamu in future sok. Perasaan yang sangat indah bagi seorang ibu. Mana dapat nak samakan dengan pengalaman yg lain.

Buat masa ni kami belum consult lagi dengan Doc tentang keputusan kami. Nantilah tunggu dah hujung-hujung nak bersalin sok. 

Tadi sempat pulak cakap kat habi, entah-entah ada anak No. 4 tak kita ni? Tersengih aje dia. Kehkehh.

Ehh, lupa nak kabo weekend lepas kami dah balik ke rumah BBST for good. Harapnya lah kan. Naurah pun dah start kindy. Nazif pun dah back to taska. Semuanya dah kembali spt sediakala. Mudah-mudahan lah. We are so happy =D

happy faces. pic lama kehkehh




Popular Posts