Rahsia Allah

Weekend Syawal sekarang ni kemane saje jalan banyak kereta. Semua orang masih dalam mood beraya & pergi Open House sane sini. OK tetibe takde idea nak tulis apa. Hahahaha.

Last Friday after work, aku & habi tengok Mission Impossible : Rogue Nation. Overall aku rasa berbaloi la amek couple seat kat GSC, IOI City Mall Putrajaya tu. Cerita best dari awal lagi dah action sampai lah habis. Pastu ada part komedi tergelak-gelak jugaklah tengoknya. Couple seat kat GSC ni luas betul siap boleh lunjur kaki. Duduk bersila pun tak masalah. Sesuailah dengan harganya RM37 with booking charge RM1. Bagi kami yang sekali sekala masuk cinema ni bolehlah ambik couple seat. Kalau selalu pergi, sayang pulak duit perabis gitu. This is our 2nd movie tengok kat cinema after Fast & Furious 7 for this year.

Sebelum masuk cinema, sempat la kami makan dulu & diskas tentang situasi life kami sekarang. Nampaknya kena cancel hajat nak unpaid leave sebab habi risau tentang medical bills aku & Naurah yang keduanya dapat rawatan kat Annur. Biasalah hospital private kan. To date memang dah exceed amount yang kami boleh claim kat kampeni. Memang dah jangka benda ni akan berlaku. Redha ajelah.

Akhirnya kami sepakat duduk je dulu Semenyih & weekend baru balik BBST. Plan nak balik for good last weekend tak kesampaian. Sabtu & Ahad sebenarnya Naurah dah getting better. Sepatutnya hari ni dah boleh ke kindy. Tapi kami decided tunggu sampai akhir minggu ni takut simptom takde selera makan & sakit perut datang lagi. Jadinya target balik BBST weekend ni pulak. InsyaAllah, moga dipermudahkan semuanya. Keep on positive.





Muka-muka happy Naurah dapat pergi beraya & balik rumah BBST. Seronok tengok dia macam ni. Asyik tanya bila baby nak keluar. Dia ni memang suka sangat baby. Risau sangat dia baby boy ni nanti nakal macam Nazif. Hahaha. Naurah kata Nazif ni comel kan Ibu, tapi nakal sangat lah. Ganas. Hihi. Sebab tu lah dia request adik baby girl. Aku & habi tak kisah pun gender kali ni pasal dah ada sepasang anak kan. Boy or girl kami terima je asal sihat sempurna dah syukur sangat dah.

Kita tunggu jelah ye Naurah baby apa keluar nanti despite of doctor dah kata baby boy. Semuanya rahsia Allah. Sehingga belum nampak depan mata, anything can happen.






Popular Posts