Skip to main content

Rahsia Allah

Weekend Syawal sekarang ni kemane saje jalan banyak kereta. Semua orang masih dalam mood beraya & pergi Open House sane sini. OK tetibe takde idea nak tulis apa. Hahahaha.

Last Friday after work, aku & habi tengok Mission Impossible : Rogue Nation. Overall aku rasa berbaloi la amek couple seat kat GSC, IOI City Mall Putrajaya tu. Cerita best dari awal lagi dah action sampai lah habis. Pastu ada part komedi tergelak-gelak jugaklah tengoknya. Couple seat kat GSC ni luas betul siap boleh lunjur kaki. Duduk bersila pun tak masalah. Sesuailah dengan harganya RM37 with booking charge RM1. Bagi kami yang sekali sekala masuk cinema ni bolehlah ambik couple seat. Kalau selalu pergi, sayang pulak duit perabis gitu. This is our 2nd movie tengok kat cinema after Fast & Furious 7 for this year.

Sebelum masuk cinema, sempat la kami makan dulu & diskas tentang situasi life kami sekarang. Nampaknya kena cancel hajat nak unpaid leave sebab habi risau tentang medical bills aku & Naurah yang keduanya dapat rawatan kat Annur. Biasalah hospital private kan. To date memang dah exceed amount yang kami boleh claim kat kampeni. Memang dah jangka benda ni akan berlaku. Redha ajelah.

Akhirnya kami sepakat duduk je dulu Semenyih & weekend baru balik BBST. Plan nak balik for good last weekend tak kesampaian. Sabtu & Ahad sebenarnya Naurah dah getting better. Sepatutnya hari ni dah boleh ke kindy. Tapi kami decided tunggu sampai akhir minggu ni takut simptom takde selera makan & sakit perut datang lagi. Jadinya target balik BBST weekend ni pulak. InsyaAllah, moga dipermudahkan semuanya. Keep on positive.





Muka-muka happy Naurah dapat pergi beraya & balik rumah BBST. Seronok tengok dia macam ni. Asyik tanya bila baby nak keluar. Dia ni memang suka sangat baby. Risau sangat dia baby boy ni nanti nakal macam Nazif. Hahaha. Naurah kata Nazif ni comel kan Ibu, tapi nakal sangat lah. Ganas. Hihi. Sebab tu lah dia request adik baby girl. Aku & habi tak kisah pun gender kali ni pasal dah ada sepasang anak kan. Boy or girl kami terima je asal sihat sempurna dah syukur sangat dah.

Kita tunggu jelah ye Naurah baby apa keluar nanti despite of doctor dah kata baby boy. Semuanya rahsia Allah. Sehingga belum nampak depan mata, anything can happen.






Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…