Bestnya Cuti

Berkoje dah kite hari ini. Heaven sangat dapat cuti semalam. Budak-budak pun happy dapat spend time dengan ibu ayah. Pagi-pagi dah bangun buat breakfast merangkap lunch Spagethi Bolognese. As usual budak-budak makan memang bertambah. Seronok tengok. Boleh kata menu wajib setiap bulan.

Pagi tu melepak-lepak jelah kami. Sambil tengok TV, sambil lipat baju. Nak dekat Zohor kami bersiap & after solat ke wedding di KL lah kite. Sampai dekat pukul 3 petang. Majlis tamat pukul 4 petang. Haha. Biasalah dah late comers ni foods dah tak berapa meriah. Belasah ajelah apa yang ada. After mingled around, kami pun chow sin & singgah D' Pulze Shopping Mall kt Cyberjaya ni bawak budak melepak kat Molly Fantasy. Tak main kat dalam pun psl aku tengok alahai keciknya tempat. Sedih je haha.

So budak-budak main sekitar tempat games yg macam-macam tu je. Lepas aku & habi solat Asar, kami balik. 1 jam je kat sana. Takde apa yang menarik sangat lah situ. Tempat makan banyak lah. Kami bukan nak makan pun. Dinner ulang balik spagethi. Settled. Thats how we spend our day yesterday. Biasa je.




Gambar kat atas ni snap dalam Klinik Pakar Kanak-Kanak Nilai. Selesa sangat. Sesuai la dengan statusnya tu. Tak boring kalau tunggu lama pun pasal budak-budak kemain happy main kat playground kecik tu. So kami berjumpa dengan Dr. Anwar namanya. Tegas suaranya. Macam tak friendly sangat tapi bila dengan budak-budak OK je dia pandai tanya itu ini ambil hati. Detailed jugaklah dia check Nazif. Tanya kami pelbagai soalan pasal Nazif. Then baru dia bagi penerangan sekian-sekian. Kalau anda bukan parents yang concerns tentang keadaan anak-anak, mesti terkulat-kulat nak jawab pertanyaan dia. Hehe.

Nazif bagi kerjasama yang sgt memuaskan kali ni. Selalunya macam-macam hal. Budak jarang jumpa doctor memang mcm tu kot. Takut sangat bila doctor nak check itu ini. But this time around amazingly dia behave & ikut semua arahan doctor. Terkesima kejap aku. Aura doctor kena dengan dia gaknye. Hehe. Kemain doc pun puji-puji dia good boy. First time kot. Haha.

Alhamdulillah lungs clear. No need for neb. Doc kata viral pakej lah. Fever, flu & cough. Since dah lebih 5 hari, dapatlah antibiotic. Doc kata utk kurangkan flame dia tu. Berat Nazif turun jadi 10.1kg je. Alahaiii..ringannya awak nak. Mane tak turun kalau asyik makan, nyusu muntah. Today he looks much more better. Semalam pun dah takde kes muntah. Syukur.

Sempat tanya ttg HSP Naurah. Doktor kanak-kanak yang bagus mesti tahu punya tentang HSP ni. Kalau dia tak tahu, means dia bukan doctor yang bagus. Hehe. Senang je nak tahu. OK la dapat advice drp dia sekian-sekian. Thanks doc.

Total fee : RM81. 3 ubat. Well, rate klinik pakar standard lah macam tu. Ubat-ubat dia pun aku dah kenal. Jenis yang elok punya. Ubat mahal. Since claim medical dah yillek, pejam mata jelah bayar demi kesihatan anak-anak. GWS kids!






Popular Posts