Skip to main content

Wedding At Dewan Perdana Felda









Antara gambar yang dapat snap semalam. Naurah tak bagi kerjasama nak ambil gambar dia. Nazif tak payah cakap la. Hahaha. Mane pernah reti duduk diam. Ajak Naurah selfie biasalah hasil kelam. Henpon murah la katekan. Asal ade kenangan ye sudah.

Congrats pada pasangan pengantin muda. Early 20's dah bernikah. Bagusnya. Aku suka je tengok pasangan muda bernikah. Muda-muda dah ada anak. Kita orang perempuan pon badan masih kuat nak mengandung & bersalin. Nanti umur dah 40-an anak dah remaja. Syok woh. The thing is pasal kahwin muda ni, parents kena bagi perhatian lebih la utk guide pasangan muda. They really need a guide from us. Jangan kita lepas tangan je & harap diorang matang sendiri. Lain kekdahnya dengan pasangan yang kahwin masa umur 25 above.

Cabaran nikah masa muda lagi banyak drp dah above 25. Jiwa masih muda dlm peralihan alam remaja ke lebih dewasa. Kita yang dah lalu fasa tu tau sangat lah macam mana kan. Darah muda. Masih panas. Thats y kena ada guide drp parents kedua belah pihak. Its my personal opinion lah.

Dan ada je pasangan yang  walau masih muda dah matang cepat. Cuma jarang nak ada. Ibu bapa kena rajin bertanya la pd pasangan sekian-sekian. Mana boleh bantu, kita bantu. Biasalah pasangan baru nak mula hidup memang terkial-kial sikitlah.

Tahniah pada pasangan pengantin. Moga kekal bahagia ke akhir hayat. Amin.




Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…