Wedding At Dewan Perdana Felda









Antara gambar yang dapat snap semalam. Naurah tak bagi kerjasama nak ambil gambar dia. Nazif tak payah cakap la. Hahaha. Mane pernah reti duduk diam. Ajak Naurah selfie biasalah hasil kelam. Henpon murah la katekan. Asal ade kenangan ye sudah.

Congrats pada pasangan pengantin muda. Early 20's dah bernikah. Bagusnya. Aku suka je tengok pasangan muda bernikah. Muda-muda dah ada anak. Kita orang perempuan pon badan masih kuat nak mengandung & bersalin. Nanti umur dah 40-an anak dah remaja. Syok woh. The thing is pasal kahwin muda ni, parents kena bagi perhatian lebih la utk guide pasangan muda. They really need a guide from us. Jangan kita lepas tangan je & harap diorang matang sendiri. Lain kekdahnya dengan pasangan yang kahwin masa umur 25 above.

Cabaran nikah masa muda lagi banyak drp dah above 25. Jiwa masih muda dlm peralihan alam remaja ke lebih dewasa. Kita yang dah lalu fasa tu tau sangat lah macam mana kan. Darah muda. Masih panas. Thats y kena ada guide drp parents kedua belah pihak. Its my personal opinion lah.

Dan ada je pasangan yang  walau masih muda dah matang cepat. Cuma jarang nak ada. Ibu bapa kena rajin bertanya la pd pasangan sekian-sekian. Mana boleh bantu, kita bantu. Biasalah pasangan baru nak mula hidup memang terkial-kial sikitlah.

Tahniah pada pasangan pengantin. Moga kekal bahagia ke akhir hayat. Amin.




Popular Posts