Skip to main content

Flash Sale Lazada - Diapers Onwards


Ohhoiii happynya rasa dapat beli diapers brand Onwards ni dengan harga yang berbaloi-baloi sempena Lazada Flash Sale tadi. Bila depa reveal je harga diapers ni, rasa macam rugi sangat kalau tak beli. Since Nazif pakai diapers jenis pants, so belilah stok untuk adik baby je. S80 dapat 4 packs dengan harga RM79. Free shipping pulak tu. So jatuh 1 pack diapers tu cuma RM19.75. 

Sebelum tu sempat gugel dulu performance diapers ni. Semua good review. So beli jelah kan lagipun diapers utk baby ni yang pentingnya kuantiti bukan kualiti sangat pasal kerap tukar utk elakkan nappy rashes.

Kalau takde sale, harga Onwards ni kat Lazada utk 4 packs RM140. Jatuh 1 pack RM35. Kan banyak bezanya tu. So berbaloi-berbaloi lah kan aku dapat grab dengan harga Flash Sale tadi. Alhamdulillah rezeki makyong & baby hari ni =)

Memule nak rembat Daypants Pet Pet utk Nazif jugak. Pastu tetibe rasa mcm kedekut. Hahaha. Pasal diapers budak tu yang sebelum ni pun aku sponsor 3 packs bukan apaknye. Eh ehhh semua aku nak sponsor kan. Belum masuk Tamar Koko utk bebudak tu lagi. Kopak lah mak ini macam kalau tiap bulan. Yang makin kayo apaknye je. Senang lenang dia tak payah beli susu diapers anak dah mak asyik nak payung bila nampak sale. Lainlah kalau dia ganti balik duit mak. Kalau gitu mak tak kesah sangat hehe =P

Skrg beli barang-barang online lagi murah drp beli di alam nyata. Aku pulak kaki shopping online. Tu yang payah tu. Masalahnye kalau tak beli rugi la pulak dari segi penjimatan RM tu kan? Guane?




 


Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…