Akhirnya IKEA Cheras

Kunon la bajet ramai orang KL/Selangor cuti balik kampung so Ikea Cheras tu pon lengang ler jadinyer. Haktuihhh hahahaha. Lengang la sangattttt. Izhar pun tertipu dengan andaian aku. Padan muke. Kahkahh. Ke Ikea hanya Nazif & Nadim yang follow. Naurah biaselah kalau dah lepak rumah Semenyih, sokmo nk berkepit bawah ketiak Wan & Atok. Gasaklah nak. Awak yg rugi tak dapat jalan2 dengan kami. Wek wekkk =P

Kami keluar lepas Zohor dari Semenyih. Jaoh la dari sane amek masa 1 jam jugak. Kalau dari rumah BBST mesti x selama tu. Agaknye lah. Sampai je sana, masa nak masuk ke parking je dah jem. Tapi nasib kami agak baik cepat dapat parking. Memang full okay. Dah terbit rasa2 menyesal dah masetu haha. But what to do? Redah jelah bile dah sampai kan? Bukan apa, crowd ramai gitu rasa kesian pulak kat anak-anak. Biasalah feeling mak2 ni kan. Alhamdulillah both boys behave & takde adegan drama yg x dikehendaki berlaku.

Sepanjang masuk ruang pameran, memang kami tak menyinggah2 pon. Laju je jalan sambil grab apa2 yg berkenan. Items kecik2 tu ah kan. Kemain tangan menyauk macam banyak naw duitnya hahaha. Tengok benda comel2 pastu harga murah2 rasa tak sampai hati tak amek. Derrr sangatttt. Pastu nampak Algot yang rak macam Ann beli ritu. Terus ah kenan tengok rege rangka dalam RM45 pastu raga dia ada 2 choice. Yang lawo RM20, kurang lawo RM10. Range affordable. Bajet nak letak baju bajan Nadim tapi semalam Naurah dah letak soft toys dia 2 rak. Pandai2 dia je amek hak adik tak mintak izin. Sabar ajelah tengoknye.

So rak Algot tu jelah big items yang kami beli kat Ikea. Yang lain kecik2 total damage RM308. Habi yang que bayar tapi duit keluar dari purse aku. Ciskek sangat. Yelah dah aku yg ngajak dia kesana kan? Nasib ko la labuuuuu hewhewwww. Nak balik jem lagi nak keluar dari parking. 1 jam bazir begitu saja. Perut dah lapor naw so otw balik singgah Subway kejap.

Since orang mcm ulat taik, takde nak singgah makan ke ape. Semua full. Mati selera tengok ramai2 gitu. Menangis mengenangkan chicken wing, meatball & karipap godang sobsobs. Takpe nanti ada peluang kite repeat lagi ye habi. Kita datang dari rumah BBST pulak hehehe....

Plus Algot tu tak sempurna lagi. Kena beli tutup atas & tambah bakul kat bawah ser. Alasan yg cukup baik utk repeat lagi =P

Belakang tu kena clearkan lepasni

Barang2 mengarut yg dibeli




Popular Posts