Skip to main content

Akhirnya IKEA Cheras

Kunon la bajet ramai orang KL/Selangor cuti balik kampung so Ikea Cheras tu pon lengang ler jadinyer. Haktuihhh hahahaha. Lengang la sangattttt. Izhar pun tertipu dengan andaian aku. Padan muke. Kahkahh. Ke Ikea hanya Nazif & Nadim yang follow. Naurah biaselah kalau dah lepak rumah Semenyih, sokmo nk berkepit bawah ketiak Wan & Atok. Gasaklah nak. Awak yg rugi tak dapat jalan2 dengan kami. Wek wekkk =P

Kami keluar lepas Zohor dari Semenyih. Jaoh la dari sane amek masa 1 jam jugak. Kalau dari rumah BBST mesti x selama tu. Agaknye lah. Sampai je sana, masa nak masuk ke parking je dah jem. Tapi nasib kami agak baik cepat dapat parking. Memang full okay. Dah terbit rasa2 menyesal dah masetu haha. But what to do? Redah jelah bile dah sampai kan? Bukan apa, crowd ramai gitu rasa kesian pulak kat anak-anak. Biasalah feeling mak2 ni kan. Alhamdulillah both boys behave & takde adegan drama yg x dikehendaki berlaku.

Sepanjang masuk ruang pameran, memang kami tak menyinggah2 pon. Laju je jalan sambil grab apa2 yg berkenan. Items kecik2 tu ah kan. Kemain tangan menyauk macam banyak naw duitnya hahaha. Tengok benda comel2 pastu harga murah2 rasa tak sampai hati tak amek. Derrr sangatttt. Pastu nampak Algot yang rak macam Ann beli ritu. Terus ah kenan tengok rege rangka dalam RM45 pastu raga dia ada 2 choice. Yang lawo RM20, kurang lawo RM10. Range affordable. Bajet nak letak baju bajan Nadim tapi semalam Naurah dah letak soft toys dia 2 rak. Pandai2 dia je amek hak adik tak mintak izin. Sabar ajelah tengoknye.

So rak Algot tu jelah big items yang kami beli kat Ikea. Yang lain kecik2 total damage RM308. Habi yang que bayar tapi duit keluar dari purse aku. Ciskek sangat. Yelah dah aku yg ngajak dia kesana kan? Nasib ko la labuuuuu hewhewwww. Nak balik jem lagi nak keluar dari parking. 1 jam bazir begitu saja. Perut dah lapor naw so otw balik singgah Subway kejap.

Since orang mcm ulat taik, takde nak singgah makan ke ape. Semua full. Mati selera tengok ramai2 gitu. Menangis mengenangkan chicken wing, meatball & karipap godang sobsobs. Takpe nanti ada peluang kite repeat lagi ye habi. Kita datang dari rumah BBST pulak hehehe....

Plus Algot tu tak sempurna lagi. Kena beli tutup atas & tambah bakul kat bawah ser. Alasan yg cukup baik utk repeat lagi =P

Belakang tu kena clearkan lepasni

Barang2 mengarut yg dibeli




Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…