Skip to main content

Skirt Sewn By Dayu




Selagi boleh support, kita support lah kawan-kawan yang berjual beli ni. Dah diri sendiri tak ada bakat yang boleh dikembangkan, maknanya memang jadi pembeli tegar ajelah aku ni. Mak pasrah hewhew. Pasrah kunon, bile duit yillek meroyan jugak aku bwahahaa. Serik jugak rasa takde duit macam haritu. Skrg nak beli online dok bukak tutup website. Kejap rasa nak beli, kejap rasa sayang duit. Dah macam onggila hahaha

K dah lari tajuk. Skirt ni geng blogger wassap Dayu yang jahit. Dah jadi minat dia kot. Puas gaknye tengok hasil lebih2 bila comel2 haa anak-anak geng pakat dok pakai. Skirt yang atas sekali tu Dayu bagi Free ke Naurah sempena birthday dia yang ke 6 tahun Febuari lepas. Thank you Acik Dayu!! Love love. Skirt yang second tu inspirasi dari gaun Anzalna yang femes itu. Lawa kan?

Naurah ni memang girly budaknya. Dari kecik selalu pakai gown pon. So takde masalah nak pakai skirt gini memang dia suka je. Cuma sejak blajor kat kindy Islamic dia dah segan nak pakai gown or skirt. So asyik la sarung juga dengan long pants. Aku kata kalau kat rumah ngan jalan-jalan takpe lagi pakai nampak kaki. Kat sekolah je kena pakai long pants. Dia makan la jugak kata2 aku tu hihi.

Now memang tak beli sangat dah gown since dia pun dah 7 tahun next year. Dah besar. Lagi pulak nak sekolah agama (harap berjaya masuk huhu), so mak dah kena start terima hakikat anak dah boleh diajar menutup aurat dengan sempurna bila jalan2 keluor dr rumah sok hewheww =P

Oh yer, siapa yg kenan nak skirt macam ni boleh la usha FB Sewn By Dayu. Gigih makcik tu bangun 4 pagi menjahit skirt taw. Dah sama rutin macam aku pam susu pulak hahaha





Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…