Skirt Sewn By Dayu




Selagi boleh support, kita support lah kawan-kawan yang berjual beli ni. Dah diri sendiri tak ada bakat yang boleh dikembangkan, maknanya memang jadi pembeli tegar ajelah aku ni. Mak pasrah hewhew. Pasrah kunon, bile duit yillek meroyan jugak aku bwahahaa. Serik jugak rasa takde duit macam haritu. Skrg nak beli online dok bukak tutup website. Kejap rasa nak beli, kejap rasa sayang duit. Dah macam onggila hahaha

K dah lari tajuk. Skirt ni geng blogger wassap Dayu yang jahit. Dah jadi minat dia kot. Puas gaknye tengok hasil lebih2 bila comel2 haa anak-anak geng pakat dok pakai. Skirt yang atas sekali tu Dayu bagi Free ke Naurah sempena birthday dia yang ke 6 tahun Febuari lepas. Thank you Acik Dayu!! Love love. Skirt yang second tu inspirasi dari gaun Anzalna yang femes itu. Lawa kan?

Naurah ni memang girly budaknya. Dari kecik selalu pakai gown pon. So takde masalah nak pakai skirt gini memang dia suka je. Cuma sejak blajor kat kindy Islamic dia dah segan nak pakai gown or skirt. So asyik la sarung juga dengan long pants. Aku kata kalau kat rumah ngan jalan-jalan takpe lagi pakai nampak kaki. Kat sekolah je kena pakai long pants. Dia makan la jugak kata2 aku tu hihi.

Now memang tak beli sangat dah gown since dia pun dah 7 tahun next year. Dah besar. Lagi pulak nak sekolah agama (harap berjaya masuk huhu), so mak dah kena start terima hakikat anak dah boleh diajar menutup aurat dengan sempurna bila jalan2 keluor dr rumah sok hewheww =P

Oh yer, siapa yg kenan nak skirt macam ni boleh la usha FB Sewn By Dayu. Gigih makcik tu bangun 4 pagi menjahit skirt taw. Dah sama rutin macam aku pam susu pulak hahaha





Popular Posts