Mencari Diri

Dah kurang passion lately menulis kat blog ni. Bersabarlah blog. Ini merupakan waktu2 gelap bagimu. Penulis ini banyak yang nak ditulis tapi mood tada mari hehe. Banyak yang nak di share tapi itulah dia hajat tak sampai. Bila mood datang, waktu kerja dah habis nak balik rumah pulak jumpa anak2. Macam2 alasan lah boleh bagi. Kesimpulannya, bersabar sajelah hehehe.

Lately otak ni tak berapa nak rasa damai. Ada keserabutan tapi tak terungkapkan. Ewah ayat hahaha. Siryes siryes ini bukan cobaan tapi betol2 ya. So aku pun tengah mengkaji diri sendiri, menyelami hati sendiri & do some thinking kat mana yang tak betulnya skrg ni. Iman tengah merudum. Maka ianya perlu disuburkan. Sdg berbuat & berusaha kearahnya tapi kali ni dugaan lebih hebat drp biasa. I don't know. 1 fasa yang baru sedang berlaku & I need a new strength to face it. Mohon bantuan Allah moga dipermudahkan. Tunjukkan jalan. Tolong aku Tuhan.

Allah, macam inilah hidup manusia kan. Tak pernah putus dari diuji dari segenap arah. Bukan mudah nak dapat Syurga Allah. Harganya sangat mahal. Jadi tak bolehlah putus asa & cepat mengaku kalah. Selagi hidup, kena usaha yang terbaik demi Syurga kat Akhirat nanti. 

Antara pkr yg aku paling takut ialah berlalunya masa dengan pantas & aku rasa takde apa-apa pencapaian yg boleh aku banggakan sebagai seorang muslimah. Risau kalau masa tu sia-sia je berlalu tanpa sebarang pengisian. Solat & membaca al Quran itu sudah menjadi 1 rutin hidup. Ianya perlukan pertambahan. Banyak yg kena fikir sebab kalau boleh taknak buat benda separuh jalan. Buat sampai berjaya. Terlalu banyak kekurangan diri.

Risau tak jadi isteri yg baik. Risau tak jadi ibu yang baik. Ah there is something missing somewhere but I don't know what. 

Kadang dapat peluk suami erat2 rasa lega tanpa diketahui sebabnya. I just need a hug. I need a motivation. Life was OK. Husband OK, Kids OK. But.....yup there are always BUT. But this time, I feel a bit LOST. I want to be found. K tak faham takpe, saje tulis utk diri sendiri haha.

OK lah itu saje. Balik rumah nak peluk suami & anak-anak kuat kuat. Tu je penguat semangat :)

In finding Allah.

My passion at the moment






I love you so much Nadim Zayydan.









Popular Posts