Skip to main content

Henpon Baru Aku - Huawei G8



Naurah jadi model nak try camera henpon baru aku hewhewww. Pic with no filter okeh.

Akhiranya setelah 3 tahun setia dengan Samsung Galaxy Duos, its time to change a new one lah. Bukan apa, henpon lama tu dah slow sangat. Maklomlah zaman 2013 punya cerita, Apps punyalah berat, tapi saiz memory phone kecik. 8gb je tak salah aku. Pastu camera memang tak lawa. Belakang 8mp, depan 5mp. Nyampah je nak selfie sebab hasil yg suram.

Tak bajet pun sebenarnya nak tukar henfon yang power. Tetiba habi kata nak payung skek duit, so aku tambah la sikit utk dapat henpon best Huawei G8 ni. Memula minat dengan Honor 7, skali seller sajes amek G8 sebab tak banyak beza dgn Honor 7 tapi dah diperbaharui sikitlah. Upgrade skek dari Honor 7. Paling utama henfon aku ni kena ada 2 slot sim kad sbb aku gune prepaid & postpaid. Pastu kamera kena lawa utk selfie dengan anak2 hehe.

Yang paling kuat tarikkan aku beli G8 ni bila seller bandingkan hasil pic dengan Honor 7, G8 punya jauh lebih lawa. Walau cam depan H7 8mp & G8 5mp, tapi siryes hasil 5mp G8 jauh lagi lawa. Seller kata yg G8 ni kolaborasi dengan Sony. Thats y itu macam. 

Beli kat The Mines dengan authorized dealer. Mahal skek tapi kalau ada pape x best jadi kat phone senang nak kawtim tak banyak masalah. Thanks habi sebab sudi payung bini beli henfon baru yg best ni. Banyak pahala abang dapat menggembirakan hati bini huhu.

Tiada lagi gambar suram selepas ini. Yezzaa....

Syok aih nak snap2 pic kat negara orang next month =D










Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…