New & Renew Passport.

Weekend minggu kedua Puasa kami ke Imigresen Kajang utk buat passport baru Nadim & renew for me & Naurah. Kebetulan Nazif taknak follow sebab sibukkan tengok youtube dengan Pak Ngah nya, So agak aman damai tenang lah kami ber-4 keluar. Nampak tak siapa selalunya yg buat onar kalau outing ni? HAHAHA. Tak payah tulis pun paham2 sendiri ajelah korang yer.

Kami sampai nak dekat pukul 10 pagi. Syukurlah masih ada nombor itupun dah hujung2. Maklomlah bukak setengah hari ajekan sampai pukul 1 tengahari. As usual kaum Cina mmg conquer habislah around 80% wajah deme saje. Selebihnya Melayu 15% & Indian. Melanguk la tunggu giliran kami pasal kaunter khas utk kanak2 & orang tua tak dibuka pd hari minggu. Weekdays iyer bukak. First time kami pergi hari Ahad mcm wow x sangkanya bukak 7 hari seminggu ehh. Gerak dari Semenyih dekat skek drp gerak drp BBST. Sabtu kami cancel pergi dr BBST pasal semuanya lemau nak bersiap.

Alhamdulillah semua berjalan lancar & now everyone can fly hehehe. Mudah skrg tak perlu nak isi pape borang pun macam dulu. Datang je bawak diri & dokumen yg diperlukan & boleh buat passport dah. Easy peasy kan? Cam Nadim & Naurah fees cuma RM100 for 5 years. Aku je RM200 orang dewasa khen. Sekali lagi habi payung bayaran. I love u sangat lah habi hehehe. Suami yang tak kedekut bila ada duit utk belanja anak bini. Kalau dia berkira tu maknanya poket tak tebal. Paham sangat dah ^__^

Untuk Raya ni saje duit habi habis almost 3k utk kami semua. Barang dia 2-3 je kot beli. Semua lebihkan utk anak bini. Aku tanyalah kenapa taknak beli lagi baju baru, dia kata nanti beli kat Amsterdam. Amboi...dah ada target lain rupanya.....sabor jelah...





Hari2 terakhir kerja sebelum cuti Raya. Lemauuuuuu....





Popular Posts