Projek Cat Rumah

Dah lama sebenarnya aku bercita-cita nak cat dalam rumah tu. A few years back berjaya cat luar rumah kat car porch sane. Tapi utk dalam rumah banyak sangat kekangan & halangan. Sibuk sangat tak tau dengan apa sampai takde masa nak selit pergi kedai hardware yg 5 minit je pun dari rumah tu. Until masa habi pergi out station ke China akhir bulan 4 lepas, utk mengisi masa lapang Abah, aku pn pergi beli cat & Abah pun cat kanlah, Dapatlah 2 kaler cat kuning terang & peach utk feature wall. Banyak lagi wall yang tak cat masih dengan cat sama iaitu cream. Boleh je kalau tak cat tapi mata semak tengok mural contengan Naurah & Nazif disane sini. 

So on last Friday before puasa aku MC. Sakit kepala. Lepas g clinic amek ubat, singgah kedai hardware & beli 2 kaler cat. 1 kaler coklat my all time feveret kaler 5 liter & another 1 kaler lavender aka purple 1 liter utk bilik. So gigih lah aku mengecat sikit ruang tamu tu & happy sangat dengan kaler yg aku pilih. Aku guna cat brand Seamaster Hi Gloss. Malangnya sampai ke hari ni tak dapat nak sudahkan lagi sambung cat sbb takde masa. Jangan Raya sok rupe gitu jugak sudahla hahaha. Macam rumah cat tak siap kekdahnye...




Gigih ko aku panjat tangga tu nak cat atas2 tu kan. Tak boleh pakai roller mmg tak cantik. Kena pakai berus cat yang biasa tu je. Nak taknak kena panjat jugaklah. Bertahun tak panjat tangga woii. Lagila sejak gemok ni kan kemain takot nak manjat2 ni membayangkan seksanya kalau jatuh hahaha sebijik macam nangka busuk huahua....

Pintu tu pon dah di cat oleh Abah. Sebelum tu memang kotor pintunya. Bilelah dapat sambung cat. Aku OK je nak cat malam2 tapi habi belum alihkan barang. Macam tak minat je dia tu. Payah nak suruh2 orang ni.





Popular Posts