Ujian Ramadhan Kali Ini

Cuai. My own ignorance la  jadi sampai tahap sakit gile ni. Currently sedang mengalami nipple crack. Sbnrnya tanda-tanda dah muncul around 3 weeks ago tapi aku ambil ringan je. End up bila dah sakit sampai mcm skrg ni baru nak take action. Padan ngan muka sendiri ajelah. Baru menggelupur nak cari nipple cream bagai. Malangnya luka dah makin banyak & makin susah nak pulih, Merasa lah sakit nyut2 even tak pam pun. Pam pun sakitnya tak tau nak kabo gane. Yg dah lalui je paham.

Malam tadi aku tak pam & try marmet tapi susah. Tak pandai sangat. Susu tak keluar habis so pagi2 dah bengkak breast. Membawa sampai ke office until I said to myself I got to do something. Dapat idea utk try guna pam manual to reduce the pain when pumping. Tak sanggup la taknak pam sebab Nadim memang serasi sangat dengan susu badan. In fact demand dia pun makin tinggi. Maklom la saiz perut dah makin membesar kan. Dia pun baru nak masuk 7 bulan. Kesiannya kalau dah nak stop breast feed. By hook or crook I have to overcome this ujian. Tak boleh cepat mengalah. Kena cuba dari segenap sudut utk teruskan penyusuan badan pd Nadim.

End up I intercom habi asking if he's free sebab nak ajak ke Ayer8 Putrajaya, kedai Pump On The Go to buy a new manual breast pump. Minta izin bos & we went there terus beli apa yg nak & sampai je opis, basuh & start pumping. Alhamdulillah Autumnz Joy tak mengecewakan. Kuranglah rasa fobia sakit tu. Boleh tahan lagi dengan sikit bantuan handyplast huhu. Lega bila susu keluar & breast dah tak bengkak.

Thanks whatsapp blogger friends for your continuous support on my problem. Hanya Allah dapat membalas jasa baik kalian. Thanks jugak habi yang keep on supporting me to overcome this ujian from Allah. Segala puji hanya bagiNya.

Hasil sebelah breast

Penyelamat. RM99 only





Popular Posts