Misi Rotterdam : Diergaarde Blijdorp

Ahhaaa..saje tulis nama zoo dalam bahasa Dutch. Kasi gempak skek tajuk wakaka.


Anyonyooo...comel sangat taw gambor ni. Suka sebab nampak muka semua orang. Kesayangan hati ambo semua ni termasuklah apaknye tu huhu. Alhamdulillah diberi semuanya sebagai pinjaman sementara hidup kat dunia ni. Mudah2an kat akhirat sok kite semua berkumpul bersama di salah satu taman-taman Syurga milik Allah. Amin.

Kami berjalan kaki ke Stesen Blaak menuju ke Rotterdam Centraal kemudian menaiki tram ke Zoo, Memang ada perhentian khas kesana. Senang kerja. Zoo Rotterdam ni antara zoo paling tua di Netherlands. Salah satu zoo terbaik dunia juga. So mohler kite tengok ape yg bertaraf dunia sangat tu kan. Memang best korang! Kalau ada anak2 ini tempat wajib kena bawak diorang. Kompem happy!

Siap dokom anak haa...comeyyy


First time tengok gorilla dalam zoo huhu

Berkilat badan badak ni...shining hahaha

Rhinoceros

Pfrt..dia bagi bontot kat kitelah, Kata Nazif gagaga


Power Naurah tepuk2 tgn meerkat ni datang okayyyy. Meerkat charmer =P




Landak








Mwahaha ade budak menangis
Banyak gambar dekat zoo ni. Korang layankan jelah eh. Aku nak cerita apa pun tatau sangat. Sambil baca2 jelah caption kat setiap gambar tu.





Tak pernah sedekat ni dengan pak rimau huhu


Muka ibu sebulat pinggan gagaga









Anjing laut


Ikan beso2 masak lemak pon sodap




Ahhaaa...gambar yang kat dalam aquarium tunner ni memang  menarik lah. Oceania sebijik macam Aquaria kalau kat Malaysia. Best sangat dalam ni dekat half an hour la melepak dengan budak2. Nazif ketakutan nangis2 pun aku ngn habi malas nak layan. End up dia senyap sendiri tido dalam stroller. Kejam tak kami? Hahaha. Yelah asyik nak ikotkan kehendak dia je kan. Dah la masa tgk haiwan2 tu bila sampai je terus ajak g tempat lain. Tak dapat la nk menghayati seminit dua haiwannya. Sabor ajelah huhuhu.

Naurah & Nadim elok je enjoyed the moment. Bila Nazif tido tu mmg lega gila lah. 1000 rahmat rasa dapat masetu ekeke.















Sebab dah banyak sangat gambar kat Zoo, nanti sambungan sikit next entry la yer utk hari yg sama. Tata for now.







Popular Posts