Skip to main content

Misi Rotterdam : Diergaarde Blijdorp

Ahhaaa..saje tulis nama zoo dalam bahasa Dutch. Kasi gempak skek tajuk wakaka.


Anyonyooo...comel sangat taw gambor ni. Suka sebab nampak muka semua orang. Kesayangan hati ambo semua ni termasuklah apaknye tu huhu. Alhamdulillah diberi semuanya sebagai pinjaman sementara hidup kat dunia ni. Mudah2an kat akhirat sok kite semua berkumpul bersama di salah satu taman-taman Syurga milik Allah. Amin.

Kami berjalan kaki ke Stesen Blaak menuju ke Rotterdam Centraal kemudian menaiki tram ke Zoo, Memang ada perhentian khas kesana. Senang kerja. Zoo Rotterdam ni antara zoo paling tua di Netherlands. Salah satu zoo terbaik dunia juga. So mohler kite tengok ape yg bertaraf dunia sangat tu kan. Memang best korang! Kalau ada anak2 ini tempat wajib kena bawak diorang. Kompem happy!

Siap dokom anak haa...comeyyy


First time tengok gorilla dalam zoo huhu

Berkilat badan badak ni...shining hahaha

Rhinoceros

Pfrt..dia bagi bontot kat kitelah, Kata Nazif gagaga


Power Naurah tepuk2 tgn meerkat ni datang okayyyy. Meerkat charmer =P




Landak








Mwahaha ade budak menangis
Banyak gambar dekat zoo ni. Korang layankan jelah eh. Aku nak cerita apa pun tatau sangat. Sambil baca2 jelah caption kat setiap gambar tu.





Tak pernah sedekat ni dengan pak rimau huhu


Muka ibu sebulat pinggan gagaga









Anjing laut


Ikan beso2 masak lemak pon sodap




Ahhaaa...gambar yang kat dalam aquarium tunner ni memang  menarik lah. Oceania sebijik macam Aquaria kalau kat Malaysia. Best sangat dalam ni dekat half an hour la melepak dengan budak2. Nazif ketakutan nangis2 pun aku ngn habi malas nak layan. End up dia senyap sendiri tido dalam stroller. Kejam tak kami? Hahaha. Yelah asyik nak ikotkan kehendak dia je kan. Dah la masa tgk haiwan2 tu bila sampai je terus ajak g tempat lain. Tak dapat la nk menghayati seminit dua haiwannya. Sabor ajelah huhuhu.

Naurah & Nadim elok je enjoyed the moment. Bila Nazif tido tu mmg lega gila lah. 1000 rahmat rasa dapat masetu ekeke.















Sebab dah banyak sangat gambar kat Zoo, nanti sambungan sikit next entry la yer utk hari yg sama. Tata for now.







Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…