Misi Rotterdam : Part I Antwerp & Brussels, Belgium

Since kami hanya ada 1 weekend untuk pergi jauh sikit drp Rotterdam, setelah ditimbang tara ditokak tambah bahagi segala pro & cons, akhirnya kami memilih utk pergi ke Belgium sajelah instead of going to Paris or London. Yang paling murah, paling dekat & paling senang nak akses hewhew. Nak pergi Paris & London tu ingat sikit-sikit belanjanya??? Kena ingat yg kami ni bukanlah orang ado-ado yer huhu. Kami biaso-biaso yo. Nak pergi Belgium ni pun tiket train sorang lepaslah shopping aku sebulan gaji tu. Ratusan hokeh hewhewww.

So kenalah berbelanja mengikut kemampuan. Jangan sebab nak rasa bangga dapat jalan sana, jalan sini yang lebih hebat2, balik Malaysia sok menangis tak berlagu huhuhu. Dingding dingdong bersiap tralala pukul 10.00pagi jugaklah baru keluar dari rumah Kak Ya. Dari Stesen Blaak (paling dekat dgn rumah Kak Ya. 2 minit jalan kaki, dia pergi kerja pon naik metro kat sini), kami ke Rotterdam Centraal & beli tiket train ke Brussels, Belgium. Sepanjang perjalanan ke Brussels, kalau nak stop memana boleh aje. So we decided to stop at Antwerp & jalan-jalan sikitlah tengok apa yg ada. Sejam je perjalanan ke Antwerp. 





Happy baby, happy me

Poyo je guna setting makeup kat huawei g8 kahkah



So, ada apa di Antwerp? Takde ape pon kihkih. Keluar je dari station train, nampak roda besar apetu namanya haha mak lupa. Seronok la budak2 tengok kabo nak naik. Err...biar mak fikir dulu yer. Nampak bas sightseeing, kami pun decided guna tu jelah pusing2 Antwerp sbb tak tau apa pun yg best kat situ. Saje nak tengok2 aje. So the bus is the best way to see around.












Nasiblah naik sightseeing bus ni je. Memang boring lah tade ape around the city. Takat bangunan2 historic dia jelah kan sane sini. Dalam bas tu dalam 1 jam jugaklah dia pusing. So bila sampai ke kat tempat naik bas, Naurah & Nazif ajak lagi naik eye besor tu. Haihh..terpaksalah kami turutkan sebab kesian kan. Naiklah haa semua takde pengecualian utk merasa pengalaman itu. 





Castle ni cantik huhu
Cuakkkkk pelok Nadim kemas2

Kemain happy dpt naik sampai keluor gigi rabbit kahkah

Cik Ya lagi cuak bwahaha



Fuh! Banyak dah gambar. Stop la sini sebelum sambung entry Brussels yer. Terpaksalah buat 2 part huhu. See ya!







Popular Posts